Dom » Wnętrza

W wirze włoskiego designu – Venticello Villeroy & Boch

Potężne Koloseum, modernistyczny wieżowiec Pirelli czy aerodynamiczne kształty Ferrari od lat inspirują konstruktorów i wyznaczają kierunki wzornictwa. Dzięki nowej kolekcji Venticello Villeroy & Boch włoski design zagości w… polskich salonach kąpielowych!
Włoscy designerzy od lat skupiają się na powiązaniu formy z funkcjonalnością. Projektanci Villeroy & Boch wykorzystali ten potencjał, tworząc nową kolekcję mebli oraz ceramiki sanitarnej - Venticello. Jasne, stonowane barwy wprowadzają do wnętrza spokój i harmonię. Orzeźwiają i uspokajają jak lekki nadmorski wiatr. Ale z pewnością nie są monotonne! Mogą stanowić dominantę kompozycji lub delikatne tło dla dodatków o intensywnych barwach. Dzięki wyrafinowanej prostocie, oszczędności form oraz najlepszym jakościowo materiałom idealnie pasuje do minimalistycznych i nowoczesnych wnętrz.

Dobrze przemyślany design
Projektanci Villeroy & Boch tworząc kolekcję Venticello, nie zapomnieli o designie i funkcjonalności. W ofercie ceramiki i mebli łazienkowych można znaleźć m.in. umywalki meblowe - asymetryczne z dodatkowym miejscem do przechowywania lub stojące na blacie, o lekko zaokrąglonych krawędziach oraz szafki podumywalkowe w dwóch wersjach - o wysokości 420 mm oraz wyższej - 590 mm. Na życzenie klienta wszystkie modele mebli Venticello mogą być wyposażone w oświetlenie, które włącza się, gdy tylko otworzymy szufladę. Pomysłowo i funkcjonalnie!

Wszystko pod kontrolą
Nowoczesna łazienka nie może obyć się bez innowacyjnych pomysłów. Dlatego Villeroy & Boch do kolekcji Venticello wprowadził misę ustępową wyposażoną w technologię DirectFlush. Brak kołnierza wewnętrznego i szkliwiona powierzchnia sprawi, że z łatwością utrzymamy czystość. Strumień wody obmywa dokładnie całe wnętrze misy, uniemożliwiając rozwój bakterii oraz gromadzenie się osadów. Dodatkowo za sprawą systemu redukującego wodę model ten jest niezwykle ekologiczny.

Barwne akcenty
Stonowane kolory kolekcji Venticello mogą być bazą dla dalszych eksperymentów kolorystycznych. Jasne wnętrza uwielbiają delikatne barwne akcenty! Dzięki drobnym dodatkom mogą całkowicie zmienić swój charakter. Chłód szarości będzie ciekawie współgrać z ciepłym odcieniem drewna, nieskazitelną bielą oraz głębokim błękitem. W kolekcji Venticello Villeroy & Boch oprócz klasycznych chromowanych uchwytów, dostępne są także trzy dodatkowe odcienie: White Matt, Grey Matt oraz Blue Matt. A wśród mebli łazienkowych prócz szarości można znaleźć: Glossy White, White Matt, Terra Matt, Glossy Grey, Stone Grey, Elm Impresso, Oak Graphite i Santana Oak. Idealnym uzupełnieniem kolekcji są podświetlane lampami LED lustra More to See 14, które optycznie rozjaśnią, powiększą, a przede wszystkim rozchmurzą każde wnętrze.

konkretpr