Firma » Biznes

Xerox Rialto 900 Inkjet – nowa definicja wydajności

Duża wydajność i efektywność kosztowa produkcyjnego druku atramentowego jest teraz dostępna w bardziej kompaktowym i elastycznym rozwiązaniu. System drukujący Xerox Rialto 900 Inkjet z prędkością druku do 48 metrów na minutę oferuje klientom jeszcze więcej możliwości.

Wydajność

Xerox Rialto 900 Inkjet zaprojektowano z myślą o wydajnym druku na papierze zwojowym, który bezpośrednio w urządzeniu jest cięty na arkusze. Umożliwia on prędkość wydruku do 320 str/min A4 oraz jednoprzebiegowy druk dwustronny.

Dzięki zaawansowanej technologii obrazowania, postrzegalna rozdzielczość druku 1000 x 1000 dpi pozwala na druk wysokiej jakości materiałów w zastosowaniach transakcyjnych, transpromocyjnych i reklamy bezpośredniej.

Urządzenie nowej generacji oraz interfejs operatora stworzono, aby ułatwić rozpoczęcie pracy z drukiem atramentowym lub pozwolić zrealizować dowolną pracę. Automatyczne wykrywanie zatkanych dysz i zintegrowany druk dwustronny maksymalizują jakość oraz zmniejszają ilość procedur konserwacyjnych.

Efektywność i elastyczność

System Xerox Rialto 900 Inkjet to zintegrowany kontroler druku (DFE) z nowoczesnym interfejsem i wzornictwem. Charakteryzuje się niewielkimi wymiarami oraz zużyciem prądu. Połączone w linii przycinanie z czterech stron pozwala na uzyskanie gotowych dokumentów wydrukowanych do krawędzi kartki (tzw. dokumentów bez spadów).

System Xerox Rialto 900 Inkjet ułatwia migrację aplikacji z bardziej zaawansowanych rozwiązań drukujących lub monochromatycznych urządzeń arkuszowych do technologii inkjet. Dodatkowo umożliwia redundancję produkcji w celu sprostania rygorystycznym terminowo wymogom SLA.

System daje możliwość druku aplikacji drukowanych dotychczas offsetowo oraz pozwala na wybór pomiędzy kontrolerami druku IPDS lub PDF z obsługą Adobe PDF Print Engine.

Dostępność i ceny

W sprawie dostępności prosimy o kontakt z polskim oddziałem Xerox Polska.

Linkleaders