Technologie » Komputery

Xerox Rialto 900 Inkjet Press – mała wielka maszyna

Xerox Rialto 900 Inkjet Press to w pełni zintegrowane, a jednocześnie proste w obsłudze urządzenie, które umożliwia użytkownikom druk na papierze podawanym w roli z automatycznym pocięciem na arkusze.

Możliwości oferowane przez system Xerox Rialto 900 Inkjet Press pozwolą na rozszerzenie oferty użytkownikom, którzy, oprócz tradycyjnych, będą mogli zaoferować klientom również bardziej zaawansowane produkty i usługi. Urządzenie sześć razy mniejsze od swojego bezpośredniego konkurenta wesprze też płynne przejście z monochromatycznego druku arkuszowego do pełnokolorowego systemu atramentowego druku zwojowego.

Rozmiar, prostota, elastyczność w nowym wydaniu

Xerox Rialto 900 Inkjet Press to maszyna, która pomimo niewielkich rozmiarów charakteryzuje się największą produktywnością w swojej klasie w przeliczeniu na cal kwadratowy zajmowanej powierzchni. To także gwarancja maksymalnej efektywności urządzenia atramentowego w możliwie najkrótszym czasie.

- Xerox Rialto 900 Inkjet Press pozwoli użytkownikom rozwiązać problemy, z którymi do tej pory się borykali. Produkcyjny druk atramentowy nie będzie już oznaczać dużych kosztów inwestycji i konieczności realizowania skomplikowanych procesów. Takie podejście zaowocuje z pewnością wzrostem nakładów, przy jednoczesnym zachowaniu najwyższej jakości produktu końcowego – komentuje Krystian Zieliński, Product Manager, Xerox.

Do standardowych cech urządzenia Xerox Rialto 900 Inkjet Press należy druk z prędkością 48 metrów lub 322 stron A4 na minutę w trybie jednoprzebiegowego druku dwustronnego i rozdzielczością 600 x 600 dpi i 2-bitową głębią. Maszyna może zadrukować arkusze w systemie automatycznego druku dwustronnego. Xerox Rialto 900 Press obsługuje również standardowo media (zarówno papier powlekany dedykowany do druku atramentowego, jak i niepowlekany dedykowany i niededykowany do druku atramentowego) o wymiarach od 210 do 250 mm szerokości, o gramaturze od 60 do 160 g/m2. Zalecane średnie obciążenie maszyny to od 1 500 000 do nawet  5 000 000 wydruków miesięcznie.

Linkleaders