Dom » Wnętrza

Za nami Dni Włoskie w Domotece – relacja z imprezy

W dniach 17–19 maja w warszawskim Centrum Wyposażenia Wnętrz Domoteka zapanował prawdziwie włoski klimat. Zorganizowano tu „Dni Włoskie”, na które składały się takie wydarzenia jak Prezentacja raportu wzorniczego z iSaloni w Mediolanie oraz Dolce Vita w Domotece. Sprawdź, jak wiele się działo!

Echa mediolańskich targów iSaloni jeszcze długo nie ucichną, a zaobserwowane na nich trendy wnętrzarskie coraz śmielej będą wkraczać nie tylko do ofert producentów i sklepów, lecz także do naszych domów. Centrum Wyposażenia Wnętrz Domoteka wie, że śledzenie pojawiających się tam trendów jest niezbędne do kompletowania aktualnej oferty. Chce dostarczać swoim klientom najświeższych inspiracji.

Prezentacja raportu wzorniczego z iSaloni w Mediolanie – 17 maja

Warto wiedzieć, że w Domotece znajdziemy aż 600 marek, z czego ponad 100 pojawiło się na ostatnich targach iSaloni. Dlatego Domoteka zleciła agencji Profundo PR przygotowanie raportu wzorniczego, którego prezentacja była głównym punktem spotkania z architektami i przedstawicielami mediów 17 maja br.

Spotkanie rozpoczęło się od prezentacji filmu z targów iSaloni, wzbogaconego komentarzami znanych i cenionych projektantów oraz architektów. Następnie Michał Mazur wraz z Michałem Mrożewskim przedstawili raport wzorniczy, przygotowany przez Profundo PR dla Domoteki po wizycie na targach. Kolejnym punktem programu były rozmowy o Mediolanie Izabeli Gemzały z przedstawicielkami marek NAP (Magda Gąsiorowska), Aksonometria (Agnieszka Piętera) oraz Mebel Rust (Anna Domin) o ich wnioskach i wrażeniach po tegorocznych targach.

W drugiej części wydarzenia odbył się ciekawy panel dyskusyjny pt. „Mediolan z perspektywy…”, podczas którego rozmawialiśmy z przedstawicielami SAW – Pawłem Sokołem (Exitdesign) i Rolandem Stańczykiem (RS Studio Projektowe) oraz innymi, cenionymi architektami i projektantami – Anną Wojczyńską (Vis A Vis), Rafałem Darskim (Pracownia Darski i Breymeyer) oraz Martą Niemywską-Grynasz (Studio Grynasz).

Dolce Vita w Domotece – 19 maja

Kolejną częścią „Dni Włoskich” było sobotnie wydarzenie Dolce Vita w Domotece. Dorośli dowiedzieli się, co w trendach piszczy (tę wiedzę będą mogli wykorzystać przy remoncie lub dekoracji domów), a dzieci oddały się doskonałej zabawie! Na Dolce Vita w Domotece składały się liczne atrakcje w postaci konkursów z nagrodami, zabaw z elementami nauki języka włoskiego oraz kreatywnych warsztatów. Dodatkowo, można było wziąć udział w  programie „Pomagamy urządzać” i skorzystać z atrakcyjnych rabatów.

www.domoteka.pl

Profundo PR