Technologie » Fotografia

Zdjęcia z drona – Najpopularniejsze zastosowanie i moc możliwości

Świat fotografii w ostatnich latach zrobił milowy krok. Dziś robienie zdjęć normalnym aparatem jest już symbolem przeszłości. Wszystko przez drony, które coraz bardziej skradają serca fotografów, jak i ich klientów.

Dla mniej obeznanych w temacie, dron jest niczym innym, jak bezzałogowym statkiem powietrznym. Choć dawniej dysponowało nimi głównie wojsko, tak dziś znajduje zastosowanie również wśród cywilnego użytkowania. Sterując nim można wykonać, choćby zdjęcia z lotu ptaka.

Współcześnie bardzo wiele dużych przedsiębiorstw oraz korporacji używa drony do swoich celów. Nic w tym dziwnego skoro zdjęcia z drona mogą być naprawdę silną reklamą. Filmiki wykonane za ich pomocą są doskonałym materiałem promocyjnym w serwisach społecznościowych. Poprzez zdjęcia z lotu ptaka poprawiony zostanie zasięg profili oraz samo zainteresowanie klientów.

Samodzielna realizacja takiego materiału wymaga doświadczenia. Dlatego warto zlecać wykonywanie ujęć z powietrza profesjonalistom w tej branży. Studia filmowe gwarantują najwyższą jakość usług opartą na najnowszych technologiach oraz wiedzy. Przykładowe znajdą Państwo na http://www.gravitymedia.pl/oferta/6/filmy-i-zdjecia-z-drona

Oprócz promowania firm, zdjęcia z drona można wykorzystać także:

•    W turystyce, gdzie można w doskonały sposób ukazać potencjalnym klientom okolicę oraz sam pensjonat, hotel itp. To taka współczesna pocztówka w formie filmiku lub zdjęcia,

•    Dla branży nieruchomości - w tym przypadku przyszli klienci mogą obejrzeć zdjęcia z lotu ptaka, które przedstawiają teren wokół ziemi na sprzedaż lub samego domu,

•    Dla inwestycji - tutaj można doskonale obserwować postęp prac budowlanych, poza tym można sfilmować całą długość nowo wybudowanego mostu, czy drogi, które wykorzystuje się później w celach reklamowych miasta i samej firmy,

•    Przy prywatnych uroczystościach – coraz więcej osób pragnie mieć w swoich zbiorach rodzinnych zdjęcia z drona, które przedstawiają ważne chwile, jak np. ślub lub komunie.

marmolka