Technologie » Komputery

ZOWIE XL2536 - 144 Hz monitor Full HD z DyAc™ dla e-sportu

ZOWIE XL2536 to monitor dla e-Sportu z odświeżaniem 144 Hz i dodatkowym wyostrzaniem obrazu Dynamic Accuracy (DyAc™). Wyposażony jest w 24,5 calową matrycę TN o rozdzielczości 1920x1080 i czasie reakcji 1 ms GtG , jasności 320 nitów i kontraście 1000:1 (12mln:1 DCR).

Zewnętrzny przełącznik trybów pracy – S Switch – z pamięcią konfiguracji pozwala na przeniesienie ustawień i wykorzystanie na innym monitorze np. na turnieju (funkcja Profiles to Go).
Efektywność i komfort gry zapewniają rozwiązania ochrony wzroku i wspomagania widoczności pola walki: Low Blue Light, Color Vibrance, Black eQualizer oraz łatwa regulacja wysokości i pochylenia ekranu oraz regulowany kaptur (osłona ekranu).
Monitor ZOWIE XL2536 będzie dostępny w Polsce od listopad br. w sugerowanej cenie detalicznej 1849 zł. Gwarancja 36 miesięcy, ewentualne naprawy w trybie door-to-door.

Parametry i zdjęcia: http://www.benq.us/product/gaminggears/xl2536
film o technologii DyAc™: https://www.youtube.com/watch?v=rw_CVCyNCHk

Monitor ZOWIE XL25436 jest wzbogaconą wersją popularnego monitora ZOWIE XL2530 wyposażoną w funkcję wyostrzania obrazu DyAC™ (Dynamic Accuracy), kaptur osłaniający ekran oraz szubki przełącznik trybów pracy S Switch z pamięcią i funkcją Profiles to Go. Monitor pracuje z rzeczywistą (ang. native) częstotliwością odświeżania 144 Hz zapewniającą większą płynność ruchu, zwiększoną jeszcze dzięki DyAC™, a jednocześnie nie mający wyśrubowanych wymagań sprzętowych odnośnie konfiguracji komputera i karty grafiki.

Szybki przełącznik trybów pracy z wbudowaną pamięcią (S Switch) – nowy przełącznik jest wyposażony
w pięć przycisków, co pozwala dostosować i zapisać – w jego pamięci - ustawienia monitora np. do pracy, gry
i rozrywki. Pokrętło przewijania umożliwia szybką zmianę ustawień OSD (menu ekranowe) eliminując żmudny proces regulacji monitora. Płynne przełączanie pomiędzy ustawieniami monitora - w trakcie gry - jest szybkie i proste. Zapisane w pamięci ustawienia można łatwo przenieść (zapisane w S Switch) i wykorzystać na innym monitorze np. na treningu czy turnieju

Regulowana osłona ekranu – ułatwia skoncentrowanie się na grze i dodatkowo eliminuje wpływ oświetlenia zewnętrznego na jakość obrazu.

20 stopniowa regulacja jaskrawości (jasności) kolorów – dostępna w menu ekranowym (OSD) pozwala na szybkie i powtarzalne ustawienie najlepszej jaskrawości (jasności) kolorów, dostosowanego do indywidualnych przyzwyczajeń i preferencji gracza.

Black eQualizer - funkcja „rozjaśnia” cienie czyli pozwala widzieć więcej szczegółów w ciemnych partiach
np. pola walki nie powodując jednocześnie „wypalania” szczegółów w najjaśniejszych partiach obrazu. Daje to ogromną przewagę w grze.

Precyzyjne ustawienie położenia ekranu z „pamięcią” - XL2536 umożliwia precyzyjną regulacje wysokości położenia ekranu – 14 poziomów wskazywanych dobrze widocznym markerem w zakresie 140 mm zapewnia powtarzalność ustawień. Regulacja pochylenia matrycy do przodu (5°) i do tyłu aż do 20°, w prawo i w lewo o 45° oraz obrót ekranu (pivot) do pozycji pionowej znakomicie ułatwiają dobór najlepszej pozycji ekranu.

Dystrybutorami monitorów ZOWIE w Polsce są firmy:
AB S.A., ABC Data S.A., Action S.A., ED System Polska Sp. z o.o., NTT System S.A.

n  ZOWIE a brand by BenQ dla e-Sportu

Istniejąca od 2008 roku firma ZOWIE skupiona jest na projektowaniu i produkcji akcesoriów zwiększających skuteczność zawodników e-Sportowych. Jesienią 2015 roku ZOWIE przejęta została przez BenQ. Wszystkie nowe rozwiązania dla graczy łączyć będą dotychczasowe doświadczenie e-Sportowe firm BenQ i ZOWIE. Na rynek trafią one pod jednolitą marką ZOWIE, gwarantującą użytkownikom innowacyjność, ergonomię, jakość i najlepsze parametry podnoszące skuteczność i przyjemność używających je graczy. Wszystkie produkty – monitory, klawiatury, myszy i inne akcesoria przeznaczone dla e-Sportu sprzedawane będą pod jednolitą marką ZOWIE a brand by BenQ.

n  BenQ Corporation i Grupa BenQ

Działalność BenQ Corporation opiera się na filozofii „Bringing Enjoyment ‘N’ Quality to Life” (Liczy się przyjemność i jakość życia). Firma jest światowym liderem wśród dostawców technologii i rozwiązań, a jej celem jest wzbogacanie i urozmaicanie wszystkich aspektów życia swoich klientów. Aby wprowadzić tę filozofię w życie, firma skupia się na tych aspektach, które w dzisiejszym świecie są dla ludzi najważniejsze, tj. styl życia, biznes, opieka zdrowotna i edukacja. BenQ dąży do zapewnienia ludziom możliwości lepszego i zdrowszego życia, zwiększenia wydajności oraz innowacyjnych metod kształcenia. Możliwości te daje niezwykle szeroka oferta technologii i produktów tworzonych z uwzględnieniem ludzkich potrzeb, obejmująca projektory cyfrowe, monitory, wielkoformatowe wyświetlacze interaktywne i rozwiązania oświetleniowe. Bo ma to dla nas znaczenie.

Do Grupy BenQ należy niemal 20 niezależnych spółek o łącznej wartości ponad 20 mld USD, działających w ponad 30 krajach i obsługujących wiele różnych branż. Spółki te zatrudniają łącznie ponad 100 tys. pracowników. Każda spółka w Grupie to uznany lider w swojej dziedzinie, który zwiększa zasoby Grupy, jej potencjał badawczo-rozwojowy oraz strategiczne atuty. Grupa wykorzystuje ugruntowaną pozycję swoich spółek w poszczególnych branżach do rozszerzania działalności na nowe rynki. Ponadto Grupa dysponuje wysoce wydajnym łańcuchem wartości oraz niezrównanym potencjałem, który umożliwia jej dostarczanie kluczowych komponentów oraz światowej klasy rozwiązań dla branż, takich jak: TFT-LCD, energia odnawialna, technologia organiczna i materiały zaawansowane, oświetlenie, projektowanie układów scalonych, komponenty precyzyjne, integracja systemów, branding, usługi. Grupa prowadzi rentowną i zrównoważoną działalność oraz wspiera spółki, które wyznają jej filozofię, czyli „Bringing Enjoyment ‘N’ Quality to Life” (Liczy się przyjemność i jakość życia).

Do Grupy BenQ należą: BenQ Corporation, AU Optronics Corporation (największy na świecie producent wielkoformatowych ekranów TFT-LCD), Qisda Corporation, Darfon Electronics Corporation, BenQ ESCO Corp., BenQ Materials Corp., BenQ Guru Corp., BenQ Medical Center, BenQ Medical Technology Corp., BenQ AB DentCare Corp., Daxin Materials Corp., Dazzo Technology Corp., Darwin Precisions Corp., Lextar Electronics Corp., LILY Medical Corp. and Raydium Semiconductor Corp..

n  BenQ w Europie i w Polsce

BenQ Europe to regionalny oddział BenQ Corporation z siedzibą w Holandii. Firma jest obecna na największych europejskich rynkach, takich jak Austria, kraje Beneluksu, Europa Środkowo-Wschodnia, Francja, Niemcy, Włochy, Skandynawia, Rosja, Hiszpania, Szwajcaria i Wielka Brytania. Szeroką oferta produktów bazuje na zintegrowanych technologiach, obejmuje projektory, monitory LED, ekrany informacyjno-reklamowe, interaktywne ekrany dotykowe. BenQ jest najchętniej wybieraną marką projektorów DLP® na świecie oraz jest w pierwszej trójce największych dostawców projektorów w ponad 20 krajach w Europie. Ponadto BenQ Europe jest ekspertem w dziedzinie monitorów VA LED i plasuje się w pierwszej piątce dostawców tych urządzeń w różnych krajach. www.BenQ.pl

INDALO

Zamów opracowanie informacji prasowej

Publikuj artykuły i zarabiaj z CentrumPR.

Dziennikarstwo obywatelskie

Piszesz artykuły? CentrumPR to serwis stworzony również dla dziennikarzy obywatelskich. Błyskawiczna publikacja, wysokie miejsca w Google to zalety których może nam pozazdrościć konkurencja.
Dziennikarstwo obywatelskie
porównanie serwisów