Dom » Nieruchomość

MS Games pozyskało inwestora strategicznego – Besim Group

Niezależny developer gier – MS Games zawarł umowę inwestycyjną z prywatną grupą inwestycyjną Besim Group. Celem współpracy jest umożliwienie rozwoju zespołowi pracującemu pod marką MS Games, a przede wszystkim realizacja projektu o roboczej nazwie Airport Sim.

To kolejny krok na drodze realizacji rozwoju naszego projektu i wizji Spółki MS Games - komentuje Mateusz Stabryła - prezes Zarządu MS Games. Wierzymy, że finansowanie oraz wsparcie biznesowe, które zapewnia Besim Group, przyczyni się do rozwoju naszego zespołu oraz projektu Airport Sim, nad którym intensywnie pracujemy - dodaje.
MS Games to niezależny zespół pracujący obecnie nad symulatorem o roboczym tytule Airport Sim, który zostanie oficjalnie zapowiedziany jeszcze w tym roku. Koncentrować się będzie na tematyce lotniczej wykorzystując doświadczenie zespołu MS Games oraz prezesa Mateusza Stabryły w budowie modyfikacji do gier z serii Microsoft Flying Simulator.
Doświadczenie ludzi tworzących Besim Group to ponad 5 miliardów złotych zainwestowanych środków oraz ponad 20 lat historii. MS Games jest kolejną po warszawskim studio Iron Lung inwestycją Grupy w segmencie Game Development.

primetimeprpl