Rozrywka i wypoczynek » Sport

Orange i dziennikarze po raz trzeci zagrali dla dzieci

Uczestnicy trzeciego charytatywnego piłkarskiego meczu drużyn „Reprezentacji Piłkarskiej Dziennikarzy" oraz „Orange i Przyjaciele" przekazali czek na 25 tys. zł Ośrodkowi Wsparcia Dziecka i Rodziny „Koło" w Warszawie. Mecz zakończył się wynikiem 5:4 dla zespołu Orange.

- Charytatywny mecz, który jest rozgrywany z reprezentacją dziennikarzy co roku, to jeden z przykładów zaangażowania społecznego Orange. Zawsze chętnie pomagamy potrzebującym,  w szczególności dzieciom - powiedziała Grażyna Piotrowska-Oliwa, prezes zarządu PTK Centertel, która rozpoczęła mecz pierwszym podaniem piłki.

Piłkarze obu drużyn, poza sportową rywalizacją, walczyli o czek na 25 tys. zł, ufundowany przez Fundację Grupy TP. Grażyna Piotrowska-Oliwa, prezes zarządu PTK Centertel wraz z kapitanem zwycięskiej drużyny Piotrem Gołosem, przekazali nagrodę na ręce dzieci z Ośrodka Wsparcia Dziecka i Rodziny „Koło" w Warszawie. Pieniądze zostaną przeznaczone na organizację zimowych wyjazdów wypoczynkowych dla dzieci z warszawskiej Woli.

W składzie drużyny Orange, prócz pracowników PTK Centertel, wystąpili m.in. Borys Peskovic (Górnik Zabrze), Jacek Zieliński (Korona Kielce) oraz Dariusz Dziekanowski (PZPN). Zespół poprowadził Czesław Michniewicz. W drużynie dziennikarzy zagrali m.in. Dariusz Tuzimek (Nsport), Cezary Olbrycht (Eurosport) oraz Mariusz Jankowski (Polsat). Trenerem reprezentacji dziennikarzy od kilku lat jest Wojciech Jagoda, były piłkarz Legii Warszawa.

Bramki dla „Orange i Przyjaciele" zdobyli Tomasz Nowak (Korona Kielce) oraz Jacek Magiera (Legia Warszawa). Strzelcami goli dla reprezentacji dziennikarzy byli Rafał Dębiński (Canal Plus) oraz Radosław Pyffel (Newsweek). Zawodnikiem meczu został wybrany Tomasz Nowak, który był strzelcem 4 goli dla zwycięskiej drużyny. Na widowni zasiadły m.in. dzieci z Ośrodka „Koło", dla których zostały przygotowane specjalne atrakcje oraz paczki ze słodyczami.

Organizatorem spotkania tradycyjnie był PTK Centertel, Główny Sponsor piłkarskiej Orange Ekstraklasy. Dwa wcześniejsze mecze drużyn zakończyły się remisami.

Cieja