Gospodarka » Żywność

Orientalnie na języku, czyli filety z makreli w sosie pomidorowym z curry

Orientalnie na języku, czyli filety z makreli w sosie pomidorowym z curry
Zobacz więcej zdjęć »
Makrela w sosie pomidorowym brzmi ciekawie. Filety z makreli w sosie pomidorowym z curry brzmią z kolei intrygująco. Niezwykłe połączenie pysznej ryby, soczystych, czerwonych pomidorów i przyprawy curry, słynącej z doskonałych właściwości zdrowotnych to orientalna propozycja firmy King Oskar.

Egzotyczne przyprawy to element wyrafinowanej kuchni. Ich szczypta nadaje daniom wyjątkowego aromatu oraz niezapomnianego, ukierunkowanego smaku.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Nieliczne z nich dodaje się do jedzenia także dla zwiększenia walorów wizualnych. Wśród nich Curry -narodowa przyprawa z Indii, będąca mieszanką takich składników, jak kurkuma, kozieradka, kolendra, gałka muszkatołowa, pieprz czarny, chili, czosnek, kardamon, goździki, kminek rzymski, cynamon, imbir oraz sól - barwi potrawy na atrakcyjny żółty kolor. Po otwarciu za pomocą specjalnego kluczyka, 170 g puszki Filetów z makreli w sosie pomidorowym z curry marki King Oscar, odkryjemy apetyczne filety z makreli w klarownym, pysznym sosie pomidorowym, który za sprawą curry zyskał na smaku, wyglądzie i aromacie.

Makrela – ryba prosto z morza

Makrela - morska ryba okoniokształtna z rodziny makrelowatych to ważny gospodarczo gatunek konsumpcyjny.  Ceniona za wartości zdrowotne, smakowe i niewysoką cenę jest jedną z najchętniej spożywanych ryb w naszym kraju. Miłośnikom makreli firma King Oscar dedykuje Filety z makreli w sosie pomidorowym z curry. Delikatne i soczyste filety bez ości doskonale sprawdzą się w roli składników pasty na kanapki, dodatku do makaronu lub sałatki.  Zjedzone prosto z puszki w domu, na wycieczce, bądź w pracy odkryją przed nami morze możliwości kulinarnych i doznań smakowych. Na wysoką jakość propozycji firmy King Oscar wpływa dobór składników, ich pochodzenie oraz produkcja. Najważniejszy jest fakt, iż połów makreli odbywa się w stanie dzikim, w najczystszych wodach Morza Północnego, przy zastosowaniu metod przyjaznych dla środowiska. Mamy zatem pewność, iż ryby nie pochodzą z hodowli. W Gniewinie, w nowoczesnym zakładzie produkcyjnym, o światowym standardzie filety bez ości zanurzone zostają w sosie, będącym połączeniem smacznych pomidorów i egzotycznej przyprawy curry, a następnie dla zapewnienia wrażeń wizualnych ułożone ręcznie w 170 g, estetyczne puszki.

Makrela i curry – pysznie i zdrowo

Ryby są zdrowe. Każdy z nas o tym wie. Jednakże charakterystyczny, tranowy smak wielu gatunków nie wszystkim przypada do gustu. Makrela ma jednak to do siebie, iż jej mięso jest wyjątkowo smaczne, a w przypadku Filetów z makreli marki King Oscar z curry dodatkowo ciekawie przyrządzone, zachęcając tym samym do spożycia.  Dlaczego warto jeść makrelę? Jest ona bogata w białko, witaminy A, B2, B6, B12 i D oraz niezbędne minerały, takie jak fosfor i potas, a także kwasy Omega -3.  Pod enigmatyczną nazwą Omega- 3 kryją się wielonienasycone kwasy tłuszczowe, których organizm ludzki sam nie wytwarza, muszą być zatem dostarczane wraz z pożywieniem. Ten warunek sprawia, iż nazywane są niezbędnymi nienasyconymi kwasami tłuszczowymi, czyli NNKT. Korzyści dla zdrowia, jakie przynoszą kwasy Omega 3 wymieniać można bez końca. Obniżają ryzyko ataku serca, chronią przed cukrzycą, wspierają system immunologiczny, pomagają zwalczyć stany zapalne oraz poprawiają nastrój. Najlepszym źródłem tej wyjątkowej substancji są ryby żyjące w wodach zimnych, w tym makrele. Połowy dokonywane przez rybaków ze środowiska King Oscar odbywają się więc jesienią i zimą, kiedy to mięso ryb ma najlepszą jakość i najwyższą zawartość kwasów Omega – 3.  Biorąc pod lupę Filety z makreli z curry marki King Oscar warto również podkreślić właściwości zdrowotne curry, a dokładnie kurkumy, która wchodzi w skład mieszanki curry. Najnowsze badania dowodzą, iż kurkuma – żółty barwnik roślinny, występujący w kłączach ostryżu indyjskiego, wykazuje działanie przeciwnowotworowe, zwiększając skuteczność chemio i radioterapii. Kurkuma wspiera również terapię osób cierpiących na artretyzm i demencję oraz łagodzi dolegliwości żołądkowe.

Makrela, sos pomidorowy i curry to apetyczne zestawienie, którego efektem jest 170 g puszka pełna zwartych, smacznych i przede wszystkim zdrowych Filetów z makreli marki King Oscar. Dzięki nim, Siedząc we własnej jadalni, można odwiedzić półkulę południową, gdzie zwyczaje kulinarne bazują na potrawach doprawionych niezwykłą mieszanką curry.

Filety z makreli w sosie pomidorowym z curry:
Pojemność: 170 g
Cena brutto: 4,59-4,99 zł
Producent: King Oscar Sp. z o.o.

Firma King Oscar od ponad 100 lat jest uznanym producentem żywności pochodzącej z morza. W 1902 r. król Oskar II udzielił specjalnego pozwolenia na umieszczenie swojego wizerunku na unikatowych norweskich sardynkach. Tak powstała marka King Oscar – doskonałe połączenie norweskiej tradycji i najwyższej jakości. King Oscar eksportuje swoje produkty na cały świat, także w tak egzotyczne zakątki jak Singapur, Japonia, Australia, Nowa Zelandia czy Południowa Afryka. Siedziba firmy znajduje się w Bergen w Norwegii, zakłady produkcyjne natomiast w Svolvaer w Norwegii oraz w Gniewnie w Polsce. Misją firmy jest promocja zdrowego stylu życia oraz pomaganie ludziom w łatwym przyrządzaniu posiłków.

King Oscar Sp. z o.o.
Gniewino 84-250
Polska
www.kingoscar.pl



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

flypr

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »