Gospodarka » Żywność
Żurawina jako alternatywa dla słodyczy
Zobacz więcej zdjęć » |
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Czy próbowaliście już Żurawiny HELIO SO SOFT? Cechuje ją wyjątkowa mięsistość oraz intensywny smak dzięki nasączeniu sokiem żurawinowym. Jest pyszna i… zdrowa!
W ofercie HELIO znajdziecie również suszoną żurawinę z linii HELIO Natura, która zawiera 50% mniej cukru oraz 7 razy więcej błonnika niż ta sama ilość standardowej suszonej żurawiny. Wow!
Dlaczego warto jeść żurawinę? Zawiera błonnik, który wspomaga układ trawienny. To produkt o niskiej zawartości sodu, co wspomaga utrzymywanie prawidłowego ciśnienia krwi. Jej soczyste owoce stanowią smakowitą i zdrową przekąskę oraz substytut dla klasycznych słodkości. Wystarczy spróbować! Żurawina HELIO SO SOFT z pewnością zaskoczy cię intensywnością smaku oraz możliwością tworzenia wartych uwagi kulinarnych połączeń. Idealnie sprawdzi się samodzielnie, na przykład jako drugie śniadanie, ale też jako składnik pysznych deserów. Inspirujemy!
Co powiesz na pyszne ciasteczka z żurawiną, które możesz zabrać ze sobą zamiast mniej zdrowego podwieczorku lub jako drugie, pożywne śniadanie? Wystarczy, że masz w domu żurawinę HELIO, banana, płatki owsiane, suszone morele HELIO, rodzynki oraz ulubione dodatki np. wiórki kokosowe. Suszone owoce posiekaj, następnie dokładnie wymieszaj. Dodaj do nich płatki owsiane, ulubione dodatki oraz rozgniecionego widelcem banana. Całość jeszcze raz wymieszaj. Na papierze do pieczenia ułóż wydzielone porcje ciasta. Wstaw do piekarnika i piecz około 13 minut. Te ciasteczka podbiją gusta wszystkich smakoszy.
Smacznego!
Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.
Nadesłał:
syl
|
Komentarze (0)