Gospodarka » Przemysł

66 Bricomarche w Polsce

W Jelczu Laskowicach (woj. dolnośląskie) Grupa Muszkieterów otworzyła 9 lipca supermarket Bricomarché. Nowa placówka dla majsterkowiczów i miłośników własnych ogrodów znajduje się niedaleko supermarketu spożywczego Intermarché.

Łącznie z nowym sklepem Grupa w Polsce posiada 66 supermarketów typu „dom i ogród" Bricomarché. Jest to najbardziej rozbudowana sieć pod względem ilości tego typu sklepów.

W Bricomarché na 900m2 powierzchni sprzedaży kupujący mają do wyboru około 15.000 artykułów w 4 kategoriach:

• artykuły do majsterkowania,
  • materiały budowlane,
  • artykuły dekoracyjne,
  • asortyment związany z ogrodem.

Klienci Bricomarché mogą skorzystać także z dodatkowych usług, jak np. pomoc w transporcie zakupionych towarów . Mogą również liczyć na specjalną kartę kredytową.

Klienci za swoje zakupy mogą zapłacić w jednej z 3 kas. Obok sklepu znajduje się darmowy parking na około 40 samochodów.

Do mocnych stron nowego sklepu należą: lokalizacja - w centrum miasta, nowy koncept sklepu zapewniający większy komfort zakupów oraz bogaty asortyment w atrakcyjnych cenach.

Supermarket Bricomarché przy Al. Wolności 1E jest otwarty od poniedziałku do soboty w godzinach 7.00 do 20.00 oraz w niedzielę miedzy godziną 10.00 a 18.00.

Informacje o Grupie Muszkieterów w Polsce

Grupa Muszkieterów to zrzeszenie niezależnych polskich przedsiębiorców, zarządzających supermarketami spożywczymi Intermarché oraz supermarketami typu „dom i ogród" Bricomarché. Pod względem obrotów jest to największa grupa franczyzowa w Polsce. Kupcy, którzy są jej członkami, realizują koncepcję „przyjaznego sklepu", oferującego niskie ceny i będącego blisko lokalnych społeczności.

Muszkieterowie są obecni w 8 krajach Europy: w Polsce, Francji, Belgii, Hiszpanii, Portugalii i na Bałkanach. W 2008 roku obroty Grupy Muszkieterów wyniosły 34,8 miliarda euro. 4 000 sklepów, 3 100 niezależnych przedsiębiorców i 130 000 pracowników sprawiają, że Muszkieterowie uznawani są za czołowych graczy wielkiej dystrybucji oraz są największym zrzeszeniem niezależnych przedsiębiorców w Europie.

ap