Technologie » AGD - RTV

AB SA oficjalnym partnerem DISTREE EMEA 2015

AB SA, wiodący dystrybutor elektroniki i sprzętu AGD w Europie Środkowo-Wschodniej, została oficjalnym partnerem DISTREE EMEA 2015. Prestiżowa konferencja, gromadząca przedstawicieli branży IT, odbędzie się w dniach 24-27 lutego w Monako.

Na konferencji już po raz trzynasty spotkają się dostawcy, dystrybutorzy i resellerzy z krajów regionu EMEA. Uczestnicy zaprezentują swoje flagowe produkty, wezmą udział w panelach dyskusyjnych i prezentacjach, poświęconych m.in. rynkowi wearables i wyzwaniom na rynku rosyjskim w 2015 roku.

– DISTREE EMEA to wydarzenie, które na stałe wpisało się do kalendarza firm z branży IT. Stanowi doskonałą okazję do zacieśniania współpracy i nawiązywania nowych kontaktów biznesowych. Nasza firma uczestniczy w tym wydarzeniu już od kilku lat. Za każdym razem bierzemy aktywny udział w panelach eksperckich oraz spotkaniach z producentami
 i dystrybutorami –
podkreśla Zbigniew Mądry, Dyrektor ds. Handlowych i Członek Zarządu AB SA – Obecność AB SA w roli partnera tegorocznej konferencji jest kolejnym potwierdzeniem naszej silnej pozycji na rynku dystrybucji w regionie i w innych częściach Europy - dodaje.

Konferencja DISTREE EMEA odbyła się po raz pierwszy w 2003 roku. Zeszłoroczna edycja zgromadziła blisko 1000 przedstawicieli top managementu i zaowocowała kilkoma tysiącami indywidualnych, uprzednio zaaranżowanych spotkań biznesowych pomiędzy przedstawicielami firm z ponad 60 krajów.

***

Grupa kapitałowa AB plasuje się w czołówce największych dystrybutorów IT/ AGD/ RTV i zabawek w Europie. Prowadzi działalność w Polsce, Czechach i na Słowacji, sprzedając produkty największych światowych producentów nowoczesnych technologii do ponad 16 000 partnerów handlowych. Od 2006 roku spółka AB SA jest notowana na GPW.

Więcej informacji na temat spółki można znaleźć na stronie www.ab.pl.

MultiComm