Technologie » Komputery

Action nowym dystrybutorem Linksys by Cisco

Firma Cisco podpisała w grudniu umowę z ACTION S.A., jednym z największych dystrybutorów sprzętu IT w Polsce. Kontrakt obejmuje wprowadzanie na rynek produktów linii konsumenckiej Linksys by Cisco, w tym routerów, bramek ADSL i kart sieciowych. Produkty są już dostępne w ofercie dystrybutora.

Jesteśmy dystrybutorem z silną pozycją w sektorze MSP. Rozszerzając naszą ofertę myślimy przede wszystkim o takich produktach, które zaspokoją popyt małych i średnich firm. Umowa podpisana z Cisco to nie tylko prestiż pracy ze światowym liderem swojej branży, ale także odpowiedź na oczekiwania naszych partnerów  – komentuje Tomasz Skoczylas, Dyrektor Działu Rozwiązań Sieciowych ACTION S.A.

Cisco od początku swojej obecności w Polsce poszukuje nowych możliwości rozwoju, co wiąże się z nieustanną przebudową kanału dystrybucji. Mamy nadzieję, że podpisana umowa zwiększy dostępność naszych produktów we wszystkich kanałach sprzedaży obsługiwanych przez nowego dystrybutora. Dzięki współpracy z Action będziemy w stanie obsłużyć większą ilość małych i średnich partnerów, niezwykle dla nas istotnych mówi Kamil Śliwski, Channel Account Maganer Cisco.

Podpisanie umowy zbiega się w czasie z premierą trzech nowych modeli routerów Linksys by Cisco z serii E – E1000, E2000 oraz E3000. Wraz z nimi zadebiutowało na rynku oprogramowanie do zarządzania siecią Cisco Connect z funkcją kontroli rodzicielskiej. Pozwala ono monitorować czas, jaki domownicy spędzają w internecie oraz w bezpieczny sposób oferować gościom dostęp do internetu.

Maria Węsierska