Firma » Biznes

Actis Odkryciem Roku 2014

Należąca do ACTION S.A. marka Actis została uznana Odkryciem roku 2014 . Ta specjalna kategoria projektu Laur Konsumenta została stworzona z myślą o produktach funkcjonujących na rynku od stosunkowo niedługiego czasu, ale już zdobywających zaufanie wśród klientów.

Actis w ofercie Action S.A. funkcjonuje od 2011 roku. Podstawowymi wartościami jej produktów są atrakcyjna cena, jakość potwierdzona certyfikatami i bezawaryjność, dzięki którym zyskała sobie miano marki ekonomicznej.

- Wykorzystując doświadczenie, jakie zdobyliśmy pracując przy ActiveJet, stworzyliśmy produkt spełniający wszystkie normy jakości, idealnie nadający się do codziennego wykorzystania w biurze i domu. Cieszymy się z nagrody, ponieważ wskazuje ona, że zyskaliśmy zaufanie konsumentów poszukujących dobrych i jednocześnie konkurencyjnych cenowo materiałów eksploatacyjnych do drukarek - komentuje Rafał Ornowski, Dyrektor Marki ActiveJet i Actis w ACTION S.A.

O przyznaniu nominacji w kategorii „Odkrycie roku” decyduje Redakcyjna Komisja Weryfikacyjna, która ocenia innowacyjność, perspektywy odbioru przez rynek oraz prognozowaną dynamikę wzrostu popularności produktu, marki lub usługi, spośród tych które zostały zgłoszone przez konsumentów po raz pierwszy do plebiscytu Laur Konsumenta.

Produkty marki ACTIS to połączenie atrakcyjnej ceny i wysokiej jakości, którą potwierdzają stałe badania laboratoryjne i międzynarodowe certyfikaty( ISO 9001 oraz ISO 14001).

***

Grupa ACTION S.A. to jeden z wiodących podmiotów na rynku dystrybucji sprzętu IT i RTV/AGD w Polsce oraz znaczący producent sprzętu komputerowego. Od 2006 r. Spółka jest notowana na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie. ACTION dystrybuuje produkty największych dostawców na świecie, jest również producentem sprzętu IT pod własnymi markami: Actina (komputery stacjonarne, serwery), ActiveJet (materiały eksploatacyjne, produkty oświetleniowe
i zasilające) oraz Actis (materiały eksploatacyjne). ActiveJet jest sponsorem głównym polskiej zawodowej grupy kolarskiej ActiveJet Team.

Więcej informacji na: www.action.pl

Action S.A.