Firma » Finanse

Akademia Tworzenia Kapitału – zdobywaj wiedzę i inwestuj skutecznie

Akademia Tworzenia Kapitału (ATK) to edukacyjny projekt Stowarzyszenia Inwestorów Indywidualnych, który ma na celu podnoszenie wiedzy z zakresu inwestowania na rynku kapitałowym.

Już 17. marca startuje VIII edycja tego przedsięwzięcia, tym razem spotkania odbędą się aż w pięciu, dużych miastach Polski.

ATK dzięki swojej otwartej formule jest dostępna dla każdego kogo zajmuje temat giełdy, bez względu na to czy czynnie inwestuje czy też dopiero rozpoczyna przygodę z rynkiem. - Akademia Tworzenia Kapitału, jest odpowiedzią na ogromne zainteresowanie wśród osób szukających szerokiej i praktycznej wiedzy z zakresu funkcjonowania rynku kapitałowego, mówi Jarosław Dominiak, prezes SII. To co odróżnia ten projekt od innych, związanych z problematyką giełdy, to fakt, iż uczestnictwo w nim jest bezpłatne (dla członków SII) lub kosztuje 60 zł, dla osób, które nie są związane ze Stowarzyszeniem.

Podczas konwentu uczestnicy poznają m.in. perspektywy dla klas aktywów i funduszy inwestycyjnych w 2010 roku oraz dowiedzą się jak kupić WIG20 jednym zleceniem.

Mamy nadzieję, że taka tematyka pomoże uczestnikom projektu w podejmowaniu decyzji inwestycyjnych w obecnych warunkach rynkowych, dodaje Dominiak. Pierwsze z pięciu spotkań odbędzie się we Wrocławiu (17.03) i kolejno: w Katowicach (23.03), Gdańsku (13.04), Krakowie (20.04.) oraz Warszawie (27.04.2010). Wszystkie szkolenia odbędą się w salach kinowych Cinema City, a po każdym z nich uczestnicy zostaną zaproszeni na bezpłatny seans filmowy - komedię kryminalna pt.: „Trick".

Tym razem parterami Akademii Tworzenia Kapitału są: Union Investment, DM TMS Brokers, Giełda Papierów Wartościowych w Warszawie, Cinema City oraz Fundacja Edukacji Rynku Kapitałowego.

ap