Kobieta, zdrowie, uroda » Dziecko

Aktywne i ekologiczne wakacje z naszym dzieckiem

Firma Gam, producent ekologicznych toreb Greenbag, została partnerem Fundacji Tak dla Zdrowia. Na stronie fundacji www.takdlazdrowia.pl rusza plebiscyt „Aktywny Maluch”, w którym rodzice będą mogli wygrać atrakcyjne prezenty dla siebie i swoich pociech.

Jest to jedna z licznych aktywności, które są organizowane w ramach kampanii w województwie kujawsko-pomorskim. Celem kampanii realizowanej poprzez interaktywny portal www.takdlazdrowia.pl jest zmiana stylu życia dorosłych i ich dzieci na bardziej ekologiczny, aktywny i zdrowy.

Autorzy projektu zachęcają rodziców do wprowadzania zmian w dotychczasowych nawykach, poprzez edukację, prewencję i profilaktykę zdrowotną.

„Oprócz promowania artykułów ekologicznych, angażujemy się w działania charytatywne i promocję sportu. Szczególny nacisk kładziemy na wspieranie inicjatyw prospołecznych" - wyjaśnia Andrzej Gajek, Prezes firmy Gam.

Plebiscyt Aktywny Maluch powstał w celu rozbudzenia świadomości rodziców, że zdrowe dziecko to dziecko szczęśliwe. Wyniki badań jednoznacznie wskazują, że choć jesteśmy świadomi znaczenia aktywności fizycznej i profilaktyki zdrowotnej, nie przekłada się to na nasze konkretne działania. Przy obecnie panującej pladze otyłości priorytetową sprawą jest zachęcenie naszych dzieci do większej aktywności.

Zapraszamy rodziców do przysyłania, do 30.08.2009r, zdjęć swoich aktywnie wypoczywających czy bawiących się dzieci na adres aktywnymaluch@takdlazdrowia.pl. Najlepsze zdjęcia wyłonione przez internautów będą wyróżnione nagrodami od firmy Gam. Będą to między innymi praktyczne torby ekologiczne dla najmłodszych - Green Tommy. Wysportowane maluchy zostaną również nagrodzone plecakami z logo Finału Indywidualnych Mistrzostw Polski na żużlu 2009r, którego firma GAM była sponsorem.

Kolorowe Green Tommy to niewielkie i lekkie torby wykonane z poliestru, stworzone specjalnie z myślą o  tych, którzy żyją dynamicznie i często w pośpiechu zapominają o ekologii. Dzięki dołączonemu do modelu etui z haczykiem nasze dziecko może przypiąć torbę np. do plecaka. Ortalionowy Green Tommy to również świetny SwimBag - nie przemaka, można umieścić w nim mokry kostium i ręcznik.

Laureat, który zdobędzie największą liczbę głosów, zostanie ponadto twarzą kampanii Aktywny Maluch na okres miesiąca od czasu ogłoszenia wyników Plebiscytu (jego wizerunek pojawi się m.in. na bannerze Aktywny Maluch). Przeprowadzony zostanie także wywiad mailowy z wszystkimi laureatami jako zachęta dla ich rówieśników do aktywnego uprawiana sportu i przekazane im zostaną karty Tak dla Zdrowia z podpisem znanych sportowców, m.in. toruńskich żużlowców, którzy walczyli w finale IMP.

Informacje o Plebiscycie oraz regulamin dostępne będą na portalu www.takdlazdrowia.pl oraz na stronie fundatora nagród - firmy GAM: www.gam.pl.

Informacje o firmie:

Gam Sp. z o. o. z siedzibą w Toruniu powstała w 1997 roku. Od 2007 rozpoczęła dystrybucję polipropylenowych, ekologicznych toreb sprzedawanych w super i hipermarketach pod marką Greenbag. W październiku 2008r. torba Greenbag otrzymała Certyfikat Jakości Zdrowotnej z Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego - Państwowy Zakład Higieny.

Firma Gam Sp. z o. o. ma na swoim koncie wiele prestiżowych nagród: „Odkrycie Roku 2008" oraz „Ekolaur Konsumenta 2008" przyznawane przez konsumentów za najlepszy krajowy produkt. Kampania marki Greenbag została doceniona również na arenie międzynarodowej: wygrała pierwszą nagrodę Euorpean Excellence Awards w kategorii „Launch". Główne motto firmy brzmi „nasz sukces będzie sukcesem wszystkich". Za słowami idą czyny, oprócz promowania produktów pro-ekologicznych, firma GAM angażuje się we wspieranie inicjatyw charytatywnych, promocję i sponsoring sportu.

Poradnik zdrowia