Technologie » Komputery

Alfavox na targach pracy na Politechnice Śląskiej w Gliwicach

Na Politechnice Śląskiej w Gliwicach zakończyła się właśnie Giełda Pracodawcy i Przedsiębiorczości, w której aktywny udział wzięła spółka Alfavox. Firma od wielu lat systematycznie rozwija się i prowadzi nowe projekty, dlatego zatrudnia osoby planujące swoją przyszłość w branży IT.

Targi na Politechnice Śląskiej cieszyły się sporym zainteresowaniem studentów, którzy dzięki nim mieli szansę rozeznać się na rynku pracy lub nawiązać przydatne kontakty w interesującej ich branży. Stoisko Alfavox – spółki technologicznej, zajmującej się projektowaniem, wdrażaniem i integrowaniem systemów informatycznych – odwiedzali głównie słuchacze studiów o profilach informatycznych, którzy swoją przyszłość planują w branży programistycznej.

Realizujemy coraz więcej projektów, dlatego zatrudniamy nowe osoby. Targi na uczelni technicznej to według nas idealna okazja do porozmawiania o ofercie, jaką Alfavox przygotował dla swoich pracowników, w tym studentów i poznania ambitnych, młodych ludzi, którzy marzą o pracy programistycznej – wyjaśnia Michał Góra, członek zarządu Alfavox.

Podczas targów przedstawiciele Alfavox opowiadali o tym, czym zajmuje się firma, jak wygląda praca w niej oraz co oferuje młodym osobom.

Naszą przewagą jest to, że dbamy, aby pracownicy mogli realizować własne pasje i zainteresowania, pracując nad nowoczesnymi projektami – tłumaczy Michał Góra. – Studenci mają swoje wyobrażenia o tym, jak powinna wyglądać firma, w której rozpoczną pracę, i co chcieliby w niej robić. Pytania, które stawiali nam najczęściej dotyczyły tego, czym się zajmujemy, w jakich technologiach pracujemy oraz jakich języków programowania używamy na co dzień.

Dla osób interesujących się programowaniem firma Alfavox zorganizuje warsztaty dotyczące prezentacji danych czasu rzeczywistego na WWW, które odbędą się w czwartek, 22 października, o godzinie 14:00 na Wydziale Matematyki Stosowanej Politechniki Śląskiej. Aby wziąć w nich udział, wystarczy wysłać zgłoszenie na adres: kariera@polsl.pl. E-mail zgłoszeniowy powinien zawierać dane uczestnika oraz temat warsztatu (Prezentacja czasu rzeczywistego – Signal R + Reactive Extension).

Po czwartkowym spotkaniu, spośród złożonych CV, zostaną wybrane najbardziej aktywne i kreatywne osoby, które będą miały możliwość odbycia płatnego stażu w firmie Alfavox. Oferta skierowana jest do studentów kierunków informatycznych, programujących w C++, ASP.net i C#.

Dajemy szansę młodym ludziom, zdolnym i ambitnym, chcącym się rozwijać i pracować przy dużych międzynarodowych projektach.

Staż w Alfavox to duży krok w karierze młodych ludzi. Zapewniamy naszym pracownikom indywidualną ścieżkę szkoleniową, w tym szereg szkoleń specjalistycznych jak również możliwość ciągłego rozwijania swoich umiejętności poprzez udział w zaawansowanych i ambitnych projektach  – dodaje Michał Góra. – Młodzi programiści na pewno poznają u nas wiele nowych technologii i to w przyjaznej, koleżeńskiej atmosferze.

Podczas targów na Politechnice Gliwickiej każdy mógł wypełnić dostępną na stoisku ankietę lub pozostawić swoje CV. Gwarantuje to udział w losowaniu ufundowanych przez spółkę nagród. Konkurs zostanie rozstrzygnięty w czasie warsztatów, już we czwartek.

K-myk