Rozrywka i wypoczynek » Sport

Alior Bank sponsorem tytularnym turniejów golfowych organizowanych przez PGA Polska

Alior Bank nawiązał współpracę ze Stowarzyszeniem Instruktorów Golfa PGA Polska w zakresie wsparcia finansowego organizacji turniejów golfowych w 2018 roku. W związku z tym bank zostanie sponsorem tytularnym cyklu 5 turniejów golfowych Alior Bank PGA Polska Tour 2018.

Pierwszy tegoroczny turniej organizowany we współpracy z Alior Bankiem odbędzie się w dniach 13-15 kwietnia br. na polu golfowym Gradi GC w Brzeźnie (woj. dolnośląskie). Dodatkowo pod szyldem PGA Polska odbędzie się również turniej Short Game Championship na 6-dołkowym obiekcie partnerskim w Józefowie, a tegoroczna pula nagród wyniesie aż 190 tys. zł.

Alior Bank PGA Polska Tour to najważniejszy cykl turniejów zawodowego golfa w Polsce. W ubiegłym roku w jego ramach odbyło się 5 Pro-Amów o charakterze edukacyjno-integracyjnym oraz 5 turniejów głównych. We wszystkich rozgrywkach wzięło udział ponad 700 graczy.

Kalendarz turniejów PGA Polska Tour:

Gradi Invitational by John Deere: 13-15  kwietnia - Gradi Golf Club

Floating Garden Szczecin Open: 11-13 maja - Binowo Golf Park

AMC Aviation PGA Polska: 15-17 czerwca  - Rosa Private GC

Modry Las Open: 10-12 sierpnia - Modry Las

PGA Polska Championship: 7-10 września - First Warsaw Golf

Stowarzyszenie Instruktorów Golfa PGA Polska jest organizacją skupiającą profesjonalnych instruktorów oraz zawodników turniejowych. Misją organizacji jest popularyzacja tego sportu, wdrażanie najwyższych standardów w edukacji, podnoszenie poziomu rywalizacji sportowej oraz reprezentowanie wartości etycznych, wynikających z tradycji i historii golfa.

UPR