Firma » Bankowość

Alior Bank w czołówce największych banków w Polsce

Alior Bank znalazł się na podium rankingu „50 największych banków w Polsce 2016”, opracowanego przez redakcję „Miesięcznika Finansowego BANK”. Zajął trzecie miejsce w kategorii „sprawność działania banków”.

Wyniki 21. edycji rankingu ogłoszono podczas uroczystej gali, która odbyła się 20 czerwca br. w Warszawie. Wydarzenie było częścią projektu „Horyzonty Bankowości”, jednego z największych corocznych spotkań środowiska bankowego i finansowego. Nagrodę w imieniu banku odebrała Małgorzata Bartler, wiceprezes zarządu Alior Banku.

Specjalistyczny ranking „50 największych banków w Polsce” opracowuje redakcja „Miesięcznika Finansowego BANK” oraz współpracujący z nią eksperci. Zwycięzcy w kategoriach: „banki uniwersalne”, „banki consumer finance”, „sprawność działania banków” oraz „banki finansujące nieruchomości” wybierani są na podstawie wyników ankiet przesyłanych bankom. W rankingu redakcja oraz eksperci oceniają pozycję rynkową instytucji finansowych na tle całego sektora bankowego i biorą pod uwagę takie czynniki, jak m.in.: liczba zatrudnionych, fundusze własne czy współczynnik wypłacalności.

United PR