Technologie » Telekomunikacja

Altec Lansing Octiv Stage do iPada w drugoplanowej roli w domu

Zestaw głośnikowy Octiv Stage MP450 to idealna stacja dokująca do iPad’a, która zapewnia jego posiadaczom doskonałą jakość dźwięku i możliwość ustawienia ekranu pod wieloma różnymi kątami.

Aby zwiększyć komfort użytkowania iPad’a, firma Altec Lansing, dostarczająca innowacyjne rozwiązania audio, zaprezentowała nowy Octiv Stage – system głośników dokujących do iPad’a, iPhone’a i iPod’a.

Urządzenie jest już dostępne na naszym rynku w dystrybucji Kontel-Telecom (www.kontel.pl),  przedstawiciela tej marki w Polsce. Octiv Stage jest pierwszym produktem Altec Lansing zaprojektowanym dla wsparcia iPad’a i pełnego zaprezentowania jego unikatowych możliwości dla rozrywki. Zestaw MP 450 został stworzony w celu wzmocnienia centralnego kanału głosowego podczas rozmów i odtwarzania dźwięku stereo, przy równoczesnym ładowaniu iPod’a. Posiada przydatne funkcje i zapewnia ekscytujące wrażenia podczas oglądania i słuchania oraz stanowi stylowy „dom” dla iPad’a.

- Użytkownicy cenią wszechstronność wykorzystania iPad’a w biznesie, rozrywce oraz jego możliwości udostępniania treści plików audio i wideo. Teraz ich przyjemność podczas używania iPad’a będzie jeszcze większa ze względu na doskonałą jakość dźwięku - powiedział Steven Schlangen, Product Manager w Altec Lansing. – Przy bardzo ograniczonej gamie akcesoriów dla iPad’a na rynku, Altec Lansing stworzył Octiv Stage - idealne rozwiązanie do przeglądania przy wolnych rękach, zapewniające krystalicznie czysty dźwięk oraz ładowanie Ipad’a po zadokowaniu, w jednym urządzeniu.

Podłącz Ipad’a do głośnika Octiv Stage, oferującego doskonałą jakość dźwięku i przemyślany design.

Octiv Stage umożliwia użytkownikom dokowanie i ładowanie iPad’a przy użyciu złącza Apple 30-pin, a pomocniczy 3,5mm jack zapewnia wejście dla dodatkowych urządzeń. Dzięki technologii Audio Alignment, nowy głośnik Altec Lansing dysponuje charakterystycznym środkowym kanałem głosowym, co zwiększa wydajność dźwięku stereo bez zakłóceń, nawet przy pełnej głośności.

Dla bardziej komfortowego przeglądania plików, Octiv Stage wyposażony jest w unikatowy, obrotowy wysięgnik, który pozwala na użytkowanie iPad’a zarówno w pozycji pionowej, jak i poziomej, umożliwiając także ustawienie  ekranu pod różnymi kątami dla zwiększenia komfortu oraz wsparcie podczas pisania. W zestawie znajduje się wyposażony w wiele funkcji, bezprzewodowy pilot, który umożliwia łatwą nawigację.

Zdobywca nagrody CES Innovation

Octiv Stage MP450 został wyróżniony prestiżową nagrodą Innovations Design and Engineering Award przyznawaną przez Consumer Electronics Association. Ze względu na cechy, estetykę zaprojektowania i obsługę funkcji, rozwiązanie zostało nagrodzone za wybitny design i zaawansowanie technologiczne w kategorii elektronicznych produktów konsumenckich.

Cena: 599 zł
Okres gwarancji: 24 miesiące

Altec Lansing

Amerykańska firma Altec Lansing  należąca obecnie do Plantronics Inc. jest światowym liderem w projektowaniu i produkcji zaawansowanych systemów dźwiękowych. W ofercie firmy znajdują się m.in. urządzenia audio przeznaczone do komputerów, odtwarzaczy domowych, przenośny sprzęt nagłaśniający i słuchawki.

Już w 1927 r., dzięki systemowi audio firmy Altec Lansing, odbyła się projekcja pierwszego udźwiękowionego filmu „Śpiewak jazzbandu”. Firma stworzyła systemy dźwiękowe dla Filharmonii w Nowym Jorku, Disneylandu, Stadionu Narodowego w Singapurze czy Opery w Sydney.

Altec Lansing jako pierwsza stworzyła głośniki do komputera , potem iPoda mając w obecnie w ofercie największą gamę głośników certyfikowanych do iPhone’a. W Polsce głośniki Altec Lansing mogą spotkać najczęściej użytkownicy lepszych linii komputerów przenośnych HP i Asus, gdzie głośniki te są wysoko ocenione przez dziennikarzy w licznych testach.

Produkty firmy dostępne są w Azji, Europie, Ameryce Północnej i Południowej. Altec Lansing prowadzi współpracę z takimi renomowanymi markami jak: Dell Computer, IBM, ACER i Fujitsu. Ponadto kontynuuje strategiczne współdziałanie z takimi globalnymi potentatami jak: Dolby Labs, Intel, Microsoft, Apogee, ST Microelectronics i Zoran.

o KONTEL-TELECOM

KONTEL-TELECOM jest jednym z wiodących dystrybutorów sprzętu telekomunikacyjnego i teleinformatycznego. Firma jest polskim dystrybutorem produktów marek Plantronics, Altec Lansing, Cardo Systems Scala Rider, Zoom, RTX Dualphone.  KONTEL-TELECOM ma ponad 25-letnie doświadczenie na rynku. Firma otrzymała certyfikat – Przejrzysta Firma oraz zajęła wysoką pozycję na zaszczytnej liście Diamentów Biznesu - rankingu firm najdynamiczniej rozwijających się w ciągu 3 ostatnich lat publikowanej przez magazyn Forbes.

KONTEL