Technologie » Komputery

APLIKOM STUDENT’s aCADemia – bezpłatnie dla przyszłych konstruktorów

27 maja 2008 w Zgierzu odbędzie się kolejna tura warsztatów dla studentów - STUDENT’s aCADemia. Tym razem zajęcia są przeznaczone dla przyszłych konstruktorów.

Warsztaty są okazją do zapoznania się z najnowszymi narzędziami do wspomaganego komputerowo projektowania – w programie są m.in. pokazy Revit Architecture i Revit Structure. Organizatorem STUDENT’s aCADemia jest firma APLIKOM wspólnie z Autodesk Polska i Przedsiębiorstwem Budem Projekt ze Zgierza. Patronem spotkania jest Politechnika Łódzka - Wydział Budownictwa, Architektury i Inżynierii Środowiska. Udział w zajęciach jest bezpłatny, ale wymagana jest rejestracja na stronie: www.aplikom.com.pl/index/p/redirect/t/5 Najlepsi uczestnicy mają szansę na zatrudnienie w Przedsiębiorstwie Budem Projekt ze Zgierza.

„To drugie spotkanie z cyklu STUDENT’S aCADemia - informuje Agnieszka Marciniak, prezes APLIKOM Sp. z o.o. - Tym razem młodzi ludzie zyskają możliwość zapoznania się z Revit Structure i Revit Architecture. Niewątpliwym atutem warsztatów jest możliwość projektowania z pomocą Revit Structure pod okiem doświadczonego konstruktora.” Spotkanie odbędzie się 27 maja (wtorek) 2008 r. w Zgierzu, w biurze Przedsiębiorstwa Budem Projekt, poprowadzi je specjalista ds. Revit Structure - Krzysztof Adach. W spotkaniu będzie uczestniczył także przedstawiciel Autodesk Polska. Wszyscy studenci, którzy wezmą udział w zajęciach mogą odbyć praktyki w przedsiębiorstwie Budem Projekt ze Zgierza, najlepsi mają szanse na zatrudnienie. Warto podkreślić, że po marcowej sesji STUDENT’s aCADemii zatrudnienie znalazł jeden student, a dwóch kolejnych będzie zatrudnionych od lipca. Wszyscy oni będą zajmowali się projektowaniem architektonicznym w Przedsiębiorstwie Budem Projekt ze Zgierza.  Bliższe informacje i harmonogram spotkania: www.aplikom.com.pl/index/p/redirect/t/5

APLIKOM Sp. z o.o. (www.aplikom.com.pl) od 1987 roku specjalizuje się we wdrażaniu rozwiązań CAD (komputerowo wspomaganego projektowania) dla branż: mechanika i elektrotechnika, architektura i budownictwo oraz GIS i infrastruktura. APLIKOM jest autoryzowanym sprzedawcą oprogramowania Autodesk, wprowadził na polski rynek AutoCADa, był współtwórcą pierwszych polskich wersji tego programu. Obecnie jest jednym z największych partnerów Autodesk w Polsce. Pracownicy APLIKOMu są autorami wielu publikacji prasowych, podręczników, szkoleń oraz współtwórcami polskich wersji programów branżowych Autodesk. Oferta APLIKOMu obejmuje:·      oprogramowanie CAD/CAM/GIS (firmy Autodesk, specjalistyczne aplikacje branżowe, programy do edycji zeskanowanej dokumentacji i inne),·      komputery i sprzęt peryferyjny (m.in. drukarki i skanery wielkoformatowe),·      eksperckie usługi inżynierskie - szkolenia podstawowe i dedykowane do potrzeb klienta, konsultacje merytoryczne, wdrożenia, opiekę nad systemem, serwis.Poszczególne elementy oferty APLIKOMu mogą znaleźć zastosowanie wszędzie tam gdzie powstaje lub jest przetwarzana projektowa dokumentacja elektroniczna oraz tam gdzie potrzebne jest zarządzanie dokumentacją. Oferta obejmuje rozwiązania dla inżynierów z następujących branż: ·      mechanika i elektrotechnika, ·      architektura i budownictwo, ·      GIS i infrastruktura, ·      technologie rastrowe. APLIKOM wyróżnia przede wszystkim:
  • olbrzymia, często unikalna wiedza i doświadczenie Product Managerów,
  • autorskie aplikacje specjalistyczne – APLIKOM zapewnia klientom m. in. możliwość przygotowania dedykowanych aplikacji CAD,
  • specjalistyczne szkolenia CADowskie,
  • eksperckie usługi inżynierskie