Firma » Biznes

APS SA z szansą na zagraniczne kontrakty. Po targach w Hanowerze.

Szafy sterownicze i rozdzielnice elektryczne były eksportowym przebojem białostockiej spółki Automatyka-Pomiary-Sterowanie S.A. podczas targów HANNOVER MESSE 2015 w Niemczech.

Kwietniowe Międzynarodowe Targi Technologii, Innowacji i Automatyki w Przemyśle - HANNOVER MESSE to jedne z największych targów na świecie, koncentrujące się na obszarach kluczowych dla produkcji przemysłowej, przede wszystkim na technologiach oraz przełomowych innowacjach sprzyjających poprawie efektywności gospodarczej. Tegoroczne targi skupiły się na tematyce związanej z automatyką przemysłową i informatyką, a także z energetyką i technologiami ekologicznymi, technikami napędów, dostawami dla przemysłu, technologiami i usługami produkcyjnymi oraz pracami badawczo-rozwojowymi.

W tym roku APS SA zaprezentowała w Niemczech kompleksową ofertę usług z dziedziny automatyki i elektryki dla przemysłu.

- Jako produkt eksportowy proponowaliśmy szafy sterownicze oraz rozdzielnice elektryczne – mówi Tomasz Juchimowicz, specjalista ds. przygotowania ofert w APS SA.Dzięki dużemu doświadczeniu jesteśmy w stanie wykonać rozdzielnice zgodnie z indywidualnymi wymaganiami klienta i pomyślnie dostarczyć do dowolnego kraju docelowego.  W przypadku usług nastawiamy się na pobliskie kraje, ale również realizację usług dla kontrahentów zagranicznych wykonujących prace na terenie Polski.
To właśnie poszerzanie kontaktów zagranicznych i nawiązywanie nowych, umożliwiających pozyskiwanie atrakcyjnych zleceń i inwestycji zarówno w kraju jak i poza granicami są głównym powodem udziału spółki w tej imprezie.

- To doskonała okazja do zaprezentowania firmy nowym potencjalnym kontrahentom –dodaje Tomasz Juchimowicz. - Bardzo istotna jest też możliwość spotkania z obecnymi klientami oraz dostawcami, potwierdzenia, że jesteśmy wiarygodnym i pewnym partnerem w biznesie.
APS SA uczestniczy w targach w ramach projektu „Program Promocji Gospodarczej Polski Wschodniej”, realizowanego przez Polską Agencję Informacji i Inwestycji Zagranicznych S.A.Projekt adresowany jest do przedsiębiorstw z sektora maszynowego, metalowego, energetycznego technologii IT dla produkcji przemysłowej, działających na terenie pięciu województw Polski Wschodniej, tj. lubelskiego, podlaskiego, podkarpackiego, świętokrzyskiego i warmińsko-mazurskiego.

Corocznie w Hanowerze swój potencjał prezentuje ponad 6500 wystawców z ok. 60 krajów. Liczba odwiedzających to ok. 250 000.

- Każdy wyjazd na targi organizowany przez PAIIZ oceniamy zdecydowanie pozytywnie – dodaje przedstawiciel APS SA. - Stoisko APS SA było odwiedzane przez wiele firm zainteresowanych naszą ofertą. Potrafi to zaprocentować nawet po kilku latach od nawiązania pierwszego kontaktu.

Masz-Media