Firma » Praca

Apsys - ambitna firma dla ambitnych ludzi

Apsys Polska, międzynarodowy operator centrów handlowych, został doceniony jako jeden z najlepszych pracodawców w Polsce otrzymując tytuł Odpowiedzialnego Pracodawcy - Lidera HR 2015.

Tytuł Odpowiedzialny Pracodawca – Lider HR 2015 to kolejny w tym roku tytuł, po Najlepszej Firmie Deweloperskiej Roku i Najlepszym Zarządcy Nieruchomości Rokuw Europie Środkowej, przyznanyApsys Polska. Potwierdza on mocną pozycję firmy nie tylko wśród liderów rynku nieruchomości komercyjnych, ale także liderówzarządzania zasobami ludzkimi.

- Połączenie talentu i pasji pracowników z realizacją wizji firmy to powody naszego sukcesu. W ApsysPolska pracuje obecnie 210 osób, których wspólną cechą jest pasja do handlu. Osoby z działów marketingu, rozwoju, zarządzania nieruchomościami, leasingu, a także inni specjaliści są naszym największym atutem. Dzięki nim możemy wyrażać naszą wizję, jaką jest tworzenie,budowa i zarządzanie innowacyjnymi miejscamidla ApsysGroup i/ lub firm zewnętrznych przy jednoczesnym budowaniu emocjonalnej więzi ze 120 mln konsumentów, którzy co roku odwiedzają nasze centra – powiedział FabriceBansay Prezes Apsys Polska.

Swoją postawą firma udowadnia, że w budowaniu strategii zarządzania zasobami ludzkimi najważniejsze jest zintegrowanie polityki personalnej z misją firmy. Przejawem tego jest chociażby panująca w Apsys kultura organizacyjna oparta na: partnerskich relacjach, wierze w potencjał ludzi oraz satysfakcji z ich rozwoju. Regularne podnoszenie kompetencji zawodowych pracowników na szkoleniach łączonych często z programami integracyjno – motywacyjnymi odgrywa tu istotną rolę. Dzięki takiej strategii około 70% wszystkich zatrudnionych w Apsys Polska to wieloletni pracownicy tej firmy, ze średnią stażu pracy w Apsys wynoszącą 8-lat.

- Apsysprzeżywa obecnie bardzo intensywny rozwój, który wiąże się ze wzrostem zatrudnienia, tworzeniem stabilnych miejsc pracy oraz zapewnieniem odpowiednich warunków do rozwoju zawodowego. Tylko w tym roku planujemy utworzyć około 40 nowych stanowisk, a to stawia przed nami wiele wyzwań w zakresie HR – dodaje Adriana Rychter, Dyrektor HR wApsys Polska.

Odpowiedzialny Pracodawca - Lider HR 2015 to ogólnopolski program, który upowszechnia właściwe wzorce, modele i strategie działań w zakresie polityki personalnej oraz jej integracji ze sprawami biznesowymi. Program wyróżnia przedsiębiorstwa działające na terenie Polski i dbające o warunki pracy oraz rozwój swoich pracowników.

Apsys Polska od 1996 r. projektuje, inwestuje, buduje, wynajmuje i zarządza centrami handlowymi tworząc przestrzenie „szyte na miarę”, awangardowe architektonicznie, zaawansowane ekologicznie i funkcjonalne. Przykładem może być łódzka Manufaktura oraz budowana obecnie Posnania - jedno z największych centrów handlowych w Europie Centralnej. Firma stale się rozwija i powiększa swoje portfolio zarządcze, które obejmuje obecnie 21 obiektów o łącznej powierzchni najmu około 720 tys. m2zlokalizowanych w całej Polsce.

Effective Public Relations