Kultura, sztuka » Kultura

Architekcie, sprawdź się w konkursie Jump the Gap i wygraj 4 000 euro Zarejestruj się do 25 lutego

25 lutego – tę datę powinni zapamiętać architekci, chcący swoimi p25 lutego – tę datę powinni zapamiętać architekci, chcący swoimi pomysłami zrewolucjonizować myślenie o przestrzeni łazienkowej.

Właśnie wtedy upływa termin na rejestrację w szóstej edycji międzynarodowego konkursu Jump the Gap organizowanego przez firmę Roca.

Ostatni miesiąc na rejestrację

Już po raz szósty Roca zaprasza do udziału w międzynarodowym konkursie Jump the Gap studentów architektury oraz projektantów i architektów, którzy nie ukończyli 35. roku życia. Każdy, kto chce zmierzyć swoje umiejętności z opinią wymagającego jury oraz konkurencją z całego świata, na rejestrację ma czas jeszcze do 25 lutego 2015 r.

Do Jump the Gap można zgłosić tylko jeden projekt: samodzielny lub dwuosobowego zespołu. Na finalne prace konkursowe jury czeka jeszcze przez miesiąc od zakończenia etapu rejestracji czyli do 25 marca 2015 r. Lista 10 najlepszych prac, spośród których zostanie wyłoniony zwycięzca zostanie ogłoszona pod koniec kwietnia.

Więcej nagród dla uczestników

Zmianą w tegorocznej edycji konkursu jest zwiększona liczba nagród. W sumie na adeptów architektury czekają: dwie nagrody główne dla studenta oraz dla profesjonalisty (po 4 000 euro każda) oraz wyróżnienie Fundacji We Are Water (1 000 euro). Dodatkowo, uczestnicy walczą o cenne w pracy zawodowej kontakty, doświadczenie oraz uznanie w międzynarodowym świecie architektury i designu.

Profesjonalne jury prestiżowego konkursu

Prace – innowacyjne pomysły związane z kreatywnym podejściem do wyposażenia przestrzeni łazienkowej – będzie oceniać profesjonalne, powołane specjalnie na tę okoliczność jury. Jego przewodniczącym został Ma Yansong – 35 letni chiński twórca, jeden z najbardziej rozpoznawalnych w architektonicznym świecie. Pozostali członkowie to: Rafael de la Hoz – projektant najlepszego budynku biurowego świata, zdobywca International Design Award oraz American Architecture Award; Tom Dyckhoff – krytyk architektury znany programu The Culture Show w BBC, Isabel Roig – przewodnicząca BEDA oraz dyrektor BCD Design Centre, Marcelo Rosenbaum – projektant i dyrektor Rosenbaum, Guta Moura – komisarz Portugalskiego Roku Designu oraz dyrektor ROCA design Josep Congost.

Więcej informacji na stronie www.jumpthegap.net

AgencjaS4