Technologie » Komputery

ASTOR z agencją Imago PR

29 października 2014 – ASTOR, firma technologiczna z branży automatyki, robotyki i IT dla przemysłu oraz twórca pierwszej w Europie interaktywnej wystawy robotyki, współpracuje z agencją Imago PR.

Konsultanci Imago PR odpowiadają za działania komunikacyjne w obszarze korporacyjnym ASTOR, ze szczególnym uwzględnieniem współpracy z mediami biznesowymi oraz za działania w obszarze employer branding.

Firma ASTOR specjalizuje się w podnoszeniu efektywności i konkurencyjności przedsiębiorstw produkcyjnych dzięki wykorzystaniu nowoczesnych technologii optymalizujących m.in. koszty wytwarzania produktów.

Firma uruchomiła w Krakowie ASTOR Innovation Room, pierwszą w Europie interaktywną wystawę robotyki i technologii IT dla przemysłu.

Działania dla ASTOR z ramienia agencji koordynuje Patrycja Kaleta. Imago PR została wybrana przez ASTOR dzięki rekomendacji.

Informacje o ASTOR:

Firma ASTOR jest dostawcą nowoczesnych technologii z zakresu systemów IT dla przemysłu, automatyki przemysłowej i robotyki oraz wiedzy biznesowej i technicznej dla polskich i zagranicznych przedsiębiorstw przemysłowych. Firma powstała w 1987 roku w Krakowie. Obecnie posiada siedem oddziałów w całej Polsce, m.in. w Warszawie, Poznaniu, Katowicach i we Wrocławiu. Oferta ASTOR obejmuje m.in systemy sterowania General Electric i Horner APG, oprogramowanie przemysłowe Wonderware, roboty przemysłowe Kawasaki i Epson, a także ekonomiczne urządzenia automatyki własnej marki Astraada.

W głównej siedzibie firmy – ASTOR Technology Park – funkcjonuje pierwsza w Europie interaktywna, dostępna dla kontrahentów, studentów, przedstawicieli świata naukowego i turystów, wystawa robotyki i technologii IT – ASTOR Innovation Room, w której odbywają się testy, pokazy i szkolenia.

ASTOR jest wieloletnim członkiem Business Centre Club oraz zdobywcą wielu licznych zarówno polskich, jak i międzynarodowych nagród, m.in. prestiżowego tytułu „Ten, który zmienia polski przemysł”, Medalu Europejskiego oraz tytułu siódmego Najlepszego Miejsca Pracy w Polsce w roku 2014, w kategorii firm zatrudniających do 500 osób.

Więcej informacji o firmie dostępnych jest na stronie: www.astor.com.pl

Informacje o Imago Public Relations:

Agencja Imago PR, obecna na rynku od 16 lat, jest największą regionalną firmą public relations w Polsce.

W latach 2008 – 2013 projekty Imago PR zostały wyróżnione łącznie dziewięcioma statuetkami Złotych Spinaczy, dwukrotnie w kategorii „Komunikacja kryzysowa i/lub antykryzysowa” oraz w kategorii sektorowej „Przemysł, Transport, Logistyka”, a także w kategoriach „PR Korporacyjny”, „Kreatywność”, „Public Affairs & Lobbing”, „PR Produktowy” i „Event komercyjny”.

Zrealizowane projekty w obszarze PR kryzysowego przyniosły też agencji dwukrotny udział w finale globalnego konkursu IPRA Golden World Awards w latach 2009 i 2010.

Specjalizacja agencji to zarządzanie sytuacją kryzysową, strategiczne PR i współpraca z mediami.

Imago Public Relations jest jedynym przedstawicielem w Polsce Eurocom Worldwide – globalnej sieci firm PR oraz Automotive PR – sieci agencji public relations specjalizujących się w świadczeniu usług komunikacyjnych dla klientów branży motoryzacyjnej na większości kontynentów.

Zapraszamy na stronę: www.imagopr.pl oraz www.facebook.com/ImagoPR

ImagoPR