Społeczeństwo » Społeczeństwo

ASTRA przy pomocy Brave Brain wspiera Fundację "O Zdrowie Dziecka"

2 listopada ruszyła akcja sprzedaży kartek bożonarodzeniowych, których autorami są pacjenci Szpitala Dziecięcego w Krakowie. Dochód ze sprzedaży przeznaczony jest na modernizację szpitala, czym zajmie się szpitalna fundacja "O Zdrowie Dziecka".

Uniwersytecki Szpital Dziecięcy w Krakowie-Prokocimiu to miejsce, w którym leczą się najciężej chore dzieci z całego kraju. Jest to jedyna placówka w regionie, w której przyjmowane są dzieci z wadami wrodzonymi, nowotworami, oparzeniami, ofiary wypadków oraz wcześniaki ze skrajnie niską masą urodzeniową.

Niestety, pomimo wielu powodów do dumy, część infrastruktury szpitala nie spełnia już nowoczesnych standardów i musi zostać szybko zmodernizowana. Fundacja „O Zdrowie Dziecka” poprzez odnowienie oddziałów szpitalnych chce stworzyć jak najlepsze warunki pobytu małym pacjentom oraz ich rodzicom. Akcję charytatywną na rzecz tego szpitala wspiera marka wyrobów plastycznych ASTRA. Firma przekazała szpitalowi materiały plastyczne, dzięki czemu mali pacjenci mogli stworzyć własne projekty kartek świątecznych. Kartki można kupić, wspierając w ten sposób modernizację szpitala. Pomysłodawcą akcji jest krakowska agencja reklamowa Brave Brain. Agencja zajmuje się również koordynacją akcji od strony organizacyjnej.

Kartki można kupić osobiście od poniedziałku do piątku w Biurze Akcji Odnowy Szpitala w pokoju C108 (tel. 12 658-20-11 wew. 1104, tel. komórkowy 0606718005) lub zamówić na stronie www.odnowaszpitala.pl/kartki2010b.html

Cena jednej kartki wraz z kopertą wynosi 3 zł brutto.

Brave Brain