Technologie » Komputery

AV-Test: Kaspersky Endpoint Security 8 po raz kolejny najlepszym rozwiązaniem korporacyjnym

Wysoka jakość ochrony zapewniana przez Kaspersky Internet Security 2012 oraz Kaspersky Endpoint Security 8 for Windows została potwierdzona w niezależnym przeglądzie wykonanym niedawno przez laboratorium testowe AV-Test.

Na podstawie testów przeprowadzonych w styczniu i lutym 2012 roku Kaspersky Endpoint Security 8 po raz kolejny uplasował się na pierwszym miejscu, zdobywając 16 na 18 możliwych punktów. Jednocześnie, Kaspersky Internet Security 2012 zdobył najwyższe oceny za ochronę przed różnymi rodzajami szkodliwego oprogramowania.

Kaspersky Endpoint Security for Windows wypadł zdecydowanie najlepiej w miesięcznej ocenie biznesowych rozwiązań bezpieczeństwa. Produkt ten uplasował się na pierwszym miejscu rankingów, zdobywając znacznie więcej punktów niż jego najbliższy konkurent. Uzyskał również najwięcej punktów za ochronę i wykazał solidne wyniki w kategorii użyteczności. W testach naprawy rozwiązanie firmy Kaspersky Lab skutecznie usunęło 92% aktywnych komponentów szkodliwego oprogramowania, co – po raz kolejny – okazało się najlepszym rezultatem w całym przeglądzie. Całkowity wynik – 16 punktów – jest znacznie wyższy niż średnia dla branży (12,8 punktów).

Kaspersky Internet Security 2012 uzyskał 16,5 punktów na 18 możliwych, znacznie przewyższając średni wynik wynoszący 13,7 punktu. Osiągnął również najwyższy z możliwych współczynnik wykrywania, skutecznie blokując 100% zagrożeń w złożonym teście "real-world". W testach naprawy Kaspersky Internet Security 2012 wykrył wszystkie próbki działającego szkodliwego oprogramowania i usunął aktywne komponenty w przypadku 92% infekcji (znacznie powyżej średniego wyniku wynoszącego 77%).

Komentując wyniki, Oleg Iszanow, dyrektor ds. badań antywirusowych, Kaspersky Lab, powiedział: "Jesteśmy absolutnie przekonani, że nasze rozwiązania biznesowe oraz przeznaczone dla klientów indywidualnych zapewniają najlepszą ochronę przed obecnymi cyberzagrożeniami. Potwierdzają to w pełni testy wykrywania laboratorium AV-Test, w których nasze produkty przez dwa miesiące z rzędu wykazywały najwyższe wyniki. Cieszymy się również, że od lipca 2011 r. Kaspersky Endpoint Security 8 for Windows już czwarty raz utrzymał swój status najlepszego rozwiązania bezpieczeństwa dla biznesu".

Szczegółowe wyniki styczniowych i lutowych testów dotyczących produktów bezpieczeństwa przeznaczonych dla klientów indywidualnych i korporacji można znaleźć na stronie http://www.av-test.org/en/tests/test-reports/janfeb-2012.

Więcej informacji o produktach Kaspersky Lab z linii 2012 można znaleźć na stronie http://www.kaspersky.pl/2012.

Szczegółowe informacje nowych produktach Kaspersky Lab dla biznesu są dostępne na stronie http://www.kaspersky.pl/beready.

Informację można wykorzystać dowolnie z zastrzeżeniem podania firmy Kaspersky Lab jako źródła.

Kaspersky Lab Polska Sp. z o.o.