Kobieta, zdrowie, uroda » Dziecko

Bajkowa Poczekalnia z zabawkami Wadera!

Firma Wader-Woźniak, wiodący polski producent zabawek, kontynuując współpracę ze Szpitalem Klinicznym w Katowicach przy ul. Ceglanej, przekazała zabawki na potrzeby wyposażenia poczekalni w ambulatorium dla dzieci z chorobami narządu wzroku.

Tylko w 2012 roku ze specjalistycznych porad okulistycznych skorzystało w Szpitalu Klinicznym przy Ceglanej ponad 28 tysięcy małych pacjentów!

Chcemy zrobić wszystko, aby wizyta u okulisty nie była dla dziecka przykrym wspomnieniem, w poczekalni może być kolorowo, radośnie, przyjaźnie” – podkreśla dr hab. Erita Filipek, okulistka.

W kolorowej i pełnej zabawek Bajkowej Poczekalni oczekujące na wizytę u lekarza dzieci będą mogły spędzić czas na zabawie. Do ich dyspozycji będą zabawki dostosowane do potrzeb małych pacjentów z chorobami narządu wzroku.

„Zawsze chętnie angażujemy się w akcje, które przynoszą dzieciom radość, szczególnie jeżeli są to chore dzieci. Mamy nadzieję, że kolorowa i pełna zabawek poczekalnia pozwoli małym pacjentom szpitala choć na chwilę zapomnieć o chorobie. Cieszymy się też, że słabowidzące dzieci będą mogły przetestować nasze zabawki i ocenić je pod kątem przystosowania dla osób z wadami wzroku”– komentuje Rafał Piotrowski, przedstawiciel firmy Wader-Woźniak, polskiego producenta zabawek.

Uroczystego otwarcia poczekalni dokonał Kubuś Puchatek.

O firmie Wader –Woźniak Sp. z o.o.

Wader – Woźniak jest wiodącym, polskim producentem zabawek dla najmłodszych dzieci. Jako spółka firma istnieje od 23 lat, jednak swoją tradycją sięga 1968 roku, kiedy to Ryszard Woźniak zaczął produkować pierwsze zabawki. Obecnie produkty polskiego producenta są eksportowane do ponad 40 krajów świata. Misją firmy Wader-Woźniak jest wspieranie rodziców i nauczycieli przedszkolnych w dbaniu o prawidłowy rozwój psychoruchowy dzieci w ich pierwszych latach życia, poprzez dostarczanie wysokiej jakości, bezpiecznych zabawek rozwijających kreatywność dzieci, kształtujących umiejętność logicznego myślenia i zachęcających dziecko do zabaw ruchowych. Firma jest inicjatorem akcji edukacyjnych, których celem jest zwiększenie świadomości bezpieczeństwa wśród dzieci.

Firma Wader–Woźniak jest zdobywcą wielu nagród w kraju i za granicą. Jest również pięciokrotnym laureatem tytułu „Gazela Biznesu”.

Więcej informacji o firmie dostępnych jest na stronie: www.wadertoys.pl

Wader –Woźniak Sp. z o.o.