Firma » Biznes

BARBARA HUSS-KANIEWSKA I MACIEJ PIWOWARCZYK AWANSUJE W CBRE

Warszawa, 18 lutego 2014 – CBRE Corporate Outsourcing, spółka wchodząca w skład CBRE Group, ma przyjemność poinformować o seniorskich zmianach w strukturach firmy.

Maciej Piwowarczyk został mianowany na stanowisko Head of EMEA GCS Shared Service Centre  - Senior Dyrektora Centrum Usług Wspólnych w CBRE na region Europy, Środkowego Wschodu i Afryki (EMEA).

W swojej nowej roli, Maciej Piwowarczyk będzie odpowiedzialny za kierowanie spółką CBRE Corporate Outsourcing z siedzibą w Polsce, oferującą szeroki wachlarz usług outsourcingowych, w tym zarządzanie finansami nieruchomości klienta, zarządzanie portfelami nieruchomości i administracja umów najmu. Aktualnie CBRE Corporate Outsourcing zatrudnia ponad 250 profesjonalistów dedykowanych do obsługi ponad 30 klientów korporacyjnych z różnych branż, wśród nich światowi liderzy z branży bankowości i technologicznej.

Poprzednio, Maciej Piwowarczyk pracował w firmie Accenture, gdzie przez 7 lat pełnił role lokalne i regionalne w zakresie zarządzania operacjami centrum, obsługą klientów oraz migracją procesów od klienta. Ostatnio jako członek kadry zarządzającej BPO w regionie, kierował strategicznymi programami na region EMEA oraz operacjami wewnętrznymi na Europę Północną i Centralną. Wcześniej związany był przez wiele lat z firmą Hewlett-Packard.

Maciej Piwowarczyk posiada duże doświadczenie kierownicze w zakresie operacyjnym i strategicznym. W trakcie swojej kariery w poprzednich firmach, dzięki pracy w globalnym zespole z międzynarodowymi klientami, Maciej zdobył i rozwinął umiejętności zarządzania w wielu sektorach m.in. IT, FMCG czy energetycznym,  w obszarach finansów i księgowości, zakupów czy też marketingu.

Barbara Huss-Kaniewska awansowała na Senior Managing Director, Global Leader of GCS Real Estate Accounting Services – Senior Dyrektora Zarządzającego, Globalnego Dyrektora ds. zarządzania finansami nieruchomości klientów korporacyjnych w CBRE.

Barbara Huss-Kaniewska pracuje w CBRE od 6 lat, gdzie stworzyła z wielkim sukcesem Centrum Usług Wspólnych CBRE, które z pozycji Polski obsługuje globalnych klientów korporacyjnych firmy. Centrum to jest wsparciem rozwoju linii biznesowych CBRE, takich jak usługi Zarządzania Portfelem Nieruchomości oraz Zarządzania Finansami Nieruchomości Klientów.

Barbara Huss-Kaniewska posiada ponad ośmioletnie doświadczenie na rynku nieruchomości, finansów i audytu. W swojej nowej roli, będzie odpowiedzialna za koordynację i rozwój usług zarządzania finansami nieruchomości dla klientów korporacyjnych CBRE w trzech regionach – EMEA, Azji i Pacyfiku oraz obu Ameryk. Barbara będzie koncentrowała się na poprawie i rozwoju tych linii biznesowych poprzez zwiększanie satysfakcji klientów, zarządzanie ryzykiem oraz dążenie do operacyjnej doskonałości.

Barbara Huss-Kaniewska była pierwszym pracownikiem Centrum Usług Wspólnych w CBRE i pod jej przywództwem w ciągu kilku lat powstał tak duży i silny Zespół profesjonalistów, który obecnie liczy ponad 250 osób i wciąż rośnie i osiąga wielkie sukcesy.

Barbara Huss-Kaniewska jest absolwentką Szkoły Głównej Handlowej, Wydział Stosunków Międzynarodowych

-koniec-

CBRE to największa na świecie firma doradcza i inwestycyjna działająca w sektorze nieruchomości komercyjnych (pod względem przychodów za rok 2013), a także jedna z 500 wiodących firm świata według rankingów magazynu Fortune oraz agencji ratingowej Standard & Poor’s. CBRE, z siedzibą główną w Los Angeles, zatrudnia około 44.000 pracowników i obsługuje inwestorów, właścicieli oraz najemców nieruchomości w ponad 350 biurach na całym świecie (nie wliczając firm stowarzyszonych i partnerskich). Zakres usług świadczonych przez CBRE obejmuje: doradztwo strategiczne w zakresie inwestycji i wynajmu, usługi korporacyjne, usługi zarządzania nieruchomościami oraz projektami, administrację firm, bankowość hipoteczną, wyceny, usługi deweloperskie, usługi zarządzania inwestycjami oraz usługi konsultingowe i analityczne. Zapraszamy do odwiedzenia naszej strony internetowej www.cbre.com.

Questia Sp. z o.o. Communications Management Consultants