Rozrywka i wypoczynek » Sport

BETFAN: Kryształowa Kula dla Japończyka, Polacy poza podium

Według analityków BETFAN, legalnego polskiego bukmachera, Ryōyū Kobayashi zajmie pierwsze miejsce w klasyfikacji generalnej Pucharu Świata w skokach narciarskich w sezonie 2021/22. Japończyk jest też faworytem do zwycięstwa w Turnieju Czterech Skoczni oraz Mistrzostw Świata w lotach narciarskich.

Według analityków BETFAN Halvor Egner Granerud – zwycięzca ostatniego Pucharu Świata – nie obroni trofeum. W sezonie 2021/22 trafi ono do Ryōyū Kobayashi. Pochodzący z Oslo 25-latek nadal ma jednak mocną pozycję u bukmachera – w notowaniach jest  drugi, za Japończykiem. Razem z nimi tercet tworzy Niemiec, Karl Geiger. Podium w tym składzie i kolejności, zdaniem BETFAN, zobaczymy nie tylko na koniec Pucharu Świata w skokach, ale już wcześniej - na zakończenie Turnieju Czterech Skoczni oraz Mistrzostw Świata w lotach narciarskich.

BETFAN uważa, że sezon 2021/22 dla polskich skoczków nie będzie najłatwiejszy. Spośród Polaków najwięcej zawodów zaplanowanych w ramach Pucharu Świata wygra Kamil Stoch. Jego głównym rywalem jest Dawid Kubacki. Za nimi plasuje się Piotr Żyła. Ta trójka doświadczonych zawodników nie ma dużej konkurencji ze strony młodszych skoczków – Jakub Wolny, Klemens Murańka i Andrzej Stękała są dużo dalej za nimi. Zdaniem BETFAN, zmiana warty na najwyższych miejscach wśród Polaków nie nastąpi w najbliższym sezonie. Kamil Stoch spośród wszystkich Biało-Czerwonych powinien najczęściej stawać na podium konkursów PŚ. Zaraz za nim plasują się Dawid Kubacki i Piotr Żyła, natomiast pozostali mają niewielkie szanse, by w ogóle znaleźć się wśród trzech najlepszych skoczków danych zawodów.

BETFAN jest polską, legalnie działającą firmą bukmacherską online. Wyróżniają ją innowacyjne rozwiązania, szeroki zakres proponowanych zakładów i otwartość na potrzeby klientów. Obok możliwości obstawiania wyników sportowych, na żywo i esportowych, BETFAN jako jedyny w Polsce bukmacher oferuje na szeroką skalę zakłady na rozrywkę, obejmujące tematy okołosportowe, a także z obszaru mediów, polityki, show-biznesu czy nawet pogody. W sumie proponuje miesięcznie ponad 1,5 mln różnych zakładów. BETFAN jest w gronie pięciu największych polskich bukmacherów.

PractumConsulting