Moda » Obuwie

Biała klasyka - kolekcja Skechers wiosna/lato 2016

Jedne z pierwszych białych butów typu sneakers powstały w 1876 roku. W szybkim czasie stały się modowym hitem, który opanował niemalże wszystkie wiktoriańskie promenady. W kolekcji wiosna/lato 2016 amerykańska marka Skechers przedstawia swoje nowe interpretacje kultowych sneakersów.

Białe buty to obowiązkowy basic, który doskonale pasuje do casualowych stylizacji - dżinsowych szortów, lekkich flanelowych koszul oraz letnich tank topów. Dobrze dopasowane buty to podstawa każdej stylizacji. Należy jednak pamiętać, że dobierając obuwie, oprócz ciekawej formy liczy się również wygoda. W swojej najnowszej kolekcji Skechers stawia więc na styl oraz komfort chodzenia.

Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom swoich klientów Skechers oferuje liczne białe, zarówno sportowe jak i casualowe modele. W kolekcji wiosna/lato 2016 znaleźć można buty wykonane ze skóry, pokryte oddychająca siateczką z elastyczną podeszwą Stretch-fit lub Skech-air - na wypełnionej powietrzem platformie. Poza ponadczasowymi klasykami, w kolekcji znajdują sie także buty stworzone specjalnie dla osób lubiących wyróżnić się z tłumu. Model z wkładką Skechers Memory Foam pokryty opalizującym, perłowo-białym materiałem, gwarantuje jednocześnie pełen komfort podczas chodzenia oraz innowacyjny, modny design.

Aliganza