Dom » Wnętrza

Biała łazienka Coram

Czystość, higiena, nowoczesność, minimalizm, klasyka. O jakim kolorze pomyślimy przyporządkowując te określenia do pomieszczenia łazienki? Chyba nikt nie ma wątpliwości, że jest nim biały - łazienkowy klasyk, kolor ponad czasem i formą.
Rządy białego koloru w polskich łazienkach wynikają z różnych przyczyn: mody (biały to klasyk), wygody (łatwo dopasować do niego każdy inny kolor) oraz łatwej dostępności produktów. Preferencje klientów w dużej mierze uwarunkowane są również tradycją. Dziś, choć paleta barw łazienkowego wyposażenia jest szersza, to statystyki wskazują jednoznacznie, że w niektórych grupach produktów biały wciąż jest numerem jeden. Nadal jest to podstawowy kolor ceramiki sanitarnej, umywalek, brodzików, wanien, a także mebli łazienkowych.
W ofercie Coram Poland - renomowanego dystrybutora wyposażenia łazienek - w białym kolorze dostępne są wszystkie elementy wyposażenia łazienki: ceramika sanitarna, wanny, brodziki, meble, tekstylia, akcesoria, płytki ceramiczne, a nawet armatura (np. bateria Sprint marki Guglielmi).
Biały kolor ma potencjał zwłaszcza jeśli chodzi o tekstylia łazienkowe takie jak dywaniki czy zasłony prysznicowe. Uwagę warto zwrócić na ofertę marki Sealskin - holenderskiego producenta dywaników i zasłon łazienkowych, gdzie biały kolor od zawsze miał swoje stałe miejsce. W tym roku, pomimo eksplozji energetycznych kolorów, w ofercie Sealskin również można znaleźć sporą grupę białych tekstyliów. Białe dywaniki to m.in. Cotton Nova, Pebbles oraz Savon de Provence, a także antypoślizgowa mata pod prysznic Flor White. Jeśli chodzi o zasłony, to w białej tonacji utrzymane są na przykład Movement, Condens, Coloris oraz Savon de Provence. Tekstylia łazienkowe w białym kolorze są eleganckie, a użycie przez producenta materiałów najlepszej jakości sprawia, że są również trwałe.
Z bogatego asortymentu produktów Sealskin, do białej łazienki można wybrać również akcesoria. Proponujemy na przykład Savon de Provence wykonane z matowej ceramiki. W serii dostępne są cztery elementy: dozownik na mydło w płynie, kubek, mydelniczka oraz szczotka w.c. To podstawowy zestaw elementów niezbędnych w każdej łazience. Akcesoria tworzą stylistyczny i użytkowy komplet z zasłoną i dywanikiem o tej samej stylistyce.
W białej łazience nie może też zabraknąć białych płytek ceramicznych, takich jak Neutral hiszpańskiej marki Ceramicas Aparici, której firma Coram jest autoryzowanym dystrybutorem. Bazą serii jest płytka o wymiarach 297,5x894,6 mm i grubości 7 mm przygotowana na białej paście. Jej cechą charakterystyczną jest unikalna struktura fali oraz mocno błyszcząca powierzchnia. Śnieżnobiała płytka prasowana jest w technice slim i szkliwiona cyfrowo.
Jak widać, białego wyposażenia w asortymencie Coram jest naprawdę dużo. Oczywiście nie namawiamy do zestawiania wszystkich produktów w jednym wnętrzu i tworzenia łazienek inspirowanych obrazem Kazimierza Malewicza „Białe na białym". Tylko do twórczego wyboru.

Reprezentantem wszystkich marek wymienionych w materiale jest firma Coram Poland należąca do Grupy Coram International. Zapraszamy na stronę internetową firmy: www.coram.pl

Synergia PR