Firma » Reklama

Białe Szaleństwo z Wirtualną Polską

Wystartowała zimowa akcja promocyjna Wirtualnej Polski – w Zakopanem i pięciu najpopularniejszych górskich kurortach.

Z początkiem lutego wystartowała akcja promocyjna Wirtualnej Polski - Białe Szaleństwo z Wirtualną Polską.

W ramach niej na Placu Niepodległości w Zakopanem uruchomiona została kawiarenka oferująca bezpłatny dostęp do Internetu. Na mieszkańców regionu i turystów czekają też inne atrakcje: quady, symulator snowbordowy, czat z gwiazdą, konkursy.

„Od kilku lat, w okresie wakacyjnym, zapewniamy bezpłatny dostęp do Internetu wszystkim turystom przebywających nad polskim morzem. Letnia Kawiarenka WP cieszy się ogromną popularnością - co roku korzysta z niej kilkadziesiąt tysięcy ludzi. W tym roku postanowiliśmy więc przenieść ten pomysł w polskie góry. Wierzymy, że zostanie on przyjęty tak samo dobrze." - mówi Joanna Pawlak, Dyrektor Marketingu i Sprzedaży w Wirtualnej Polsce.

W kawiarence - będącej tak naprawdę szklanym igloo - użytkownicy mają do dyspozycji 8 nowoczesnych stanowisk internetowych, na których mogą nie tylko sprawdzać pocztę i czytać wiadomości, ale także zrzucać swoje zdjęcia i drukować je na specjalnych drukarkach termosublimacyjnych. Na jednym ze stanowisk odwiedzający mogą także przetestować różne prędkości neostrady tp.

Goście kawiarenki skorzystają również z dodatkowych atrakcji: mają możliwość przejechania się quadem lub sprawdzenia swoich umiejętności na symulatorze snowboardowym. Mogą wziąć też udział w konkursie konsumenckim WPmobi, polegającym na uzyskaniu najlepszego czasu i zebraniu największej liczby punktów w specjalnej zimowej grze komputerowej. Nagrodami w konkursie są: laptop oraz telefony multimedialne Nokia.

Dodatkowo, dzięki partnerowi - neostradzie tp, każdego dnia trwania akcji pierwszym 20 osobom, które zgłoszą się do kawiarenki i wypełnią formularz, rozdawane są bilety wjazdowe na Kasprowy Wierch oraz kupony na gorącą herbatę - do wykorzystania następnego dnia na stoku.

W ramach akcji odbywają się także wideoczaty z gwiazdami, emitowane w telewizji internetowej WPtv. Wszystko, co dzieje się w kawiarence (zarówno w środku, jak i przed nią) można śledzić na bieżąco - za pomocą kamer internetowych dostępnych na stronie akcji bialeszalenstwo.wp.pl. Za transmisję odpowiada TPemitel, łącze dostarcza neostrada tp.

Oprócz kawiarenki stacjonarnej w Zakopanem, w ramach akcji odbywa się także roadshow. Kawiarenka Wirtualnej Polski z mobilnym dostępem do Internetu pojawi się pod stokami i na głównych arteriach takich kurortów, jak: Szczyrk, Karpacz, Krynica Górska, Szklarska Poręba i Wisła.

Kawiarenka internetowa w Zakopanem czynna jest od 1 lutego do 2 marca, w godzinach 12:00 - 20:00.

Kawiarenka mobilna pojawi się w najpopularniejszych kurortach górskich w następujących dniach:

• Szklarska Poręba : 05.02
  • Karpacz : 06.02
  • Wisła : 08.02 - 10.02
  • Szczyrk : 12.02 - 17.02
  • Krynica : 19.02 - 24.02

Akcja Białe Szaleństwo z Wirtualną Polską promowana jest w Internecie, radiu, dzienniku Polska The Times oraz na nośnikach ambientowych i outdoorowych w Zakopanem. Za planowanie i zakup mediów odpowiadał Zespół Komunikacji WP.

Partner akcji: neostrada tp.

Patronat medialny: 4FunTV.

Agencja: Testardo Red Cell