Rozrywka i wypoczynek » Sport

Biegnij po zwycięstwo

Rywalizacja, emocje sięgające zenitu, adrenalina - a wszystko to w ramach nadchodzących wydarzeń sportowych. Za 18 dni odbędzie się 20. Międzynarodowy Półmaraton w Pile. 7 Days po raz kolejny przyłączył się do sponsorowania tej imprezy, promując tym samym sportowy tryb życia.

Półmaraton w Pile to jeden z pięciu największych biegów ulicznych w Polsce.  Cieszy się dużym zainteresowaniem ze względu na różnorodność uczestników wydarzenia.

Do tej pory wzięli w nim udział obywatele ponad 25 krajów świata. Od kilku lat w ścisłej czołówce znajdują się Kenijczycy, ale Polacy również nie dają za wygraną.

W tym roku odbędzie się jubileuszowe starcie. Lekkoatleci, zarówno zawodowcy jak i amatorzy, już po raz dwudziesty przebiegną ulicami Piły. Do tej pory zgłosiło się ponad 1400 osób. Zapisy dla chętnych będą prowadzone do dnia wyścigu. Bieg w Pile ma rangę Mistrzostw Polski w Półmaratonie. Dodatkowo rozegrane zostaną również Mistrzostwa Wojska Polskiego, Puchar Komendanta Policji oraz  Mistrzostwa Polski Studentów w Półmaratonie. Wszyscy zawodnicy, którzy ukończą trasę 22 kilometrów, otrzymają m.in. medale, różne upominki oraz  rogale 7 Days, zwycięzcy natomiast – nagrody pieniężne. 20.

Międzynarodowy Półmaraton w Pile organizuje Stowarzyszenie Biegów Ulicznych na czele z Henrykiem Paskalem – czołowym polskim maratończykiem z lat 70. To właśnie on jest pomysłodawcą biegu i przedstawicielem Association of International Marathonsand Road Races w Polsce.

7 Days to słodka przekąska, która szybko zaspokaja głód i poprawia samopoczucie. Smaczny rogalik polecany jest szczególnie osobom aktywnie uprawiającym sport, ponieważ dostarcza mnóstwo energii i daje ogromną porcję przyjemności.

Chipita Poland działa w Polsce od 1999 roku. Firma ma nowoczesną piekarnię w Tomaszowie Mazowieckim, zatrudnia 600 osób. Główne marki to 7Days i Chipicao, których produkty można kupić w sklepach detalicznych oraz supermarketach i hipermarketach w całej Polsce.

Kontakt do organizatora

STOWARZYSZENIE BIEGÓW ULICZNYCH