Technologie » Internet

Bitdefender i x-kom podejmują współpracę

Wraz z początkiem października przedstawiciel oprogramowania antywirusowego Bitdefender, Marken Systemy Antywirusowe, rozpoczął współpracę z firmą x-kom, siecią sprzedaży stacjonarnej oraz internetowej sprzętu i oprogramowania komputerowego.

Od tej chwili produkty Bitdefender będą dostępne w internetowym sklepie oraz salonach stacjonarnych x-kom w całej Polsce.

Obie firmy są liderami w swojej branży i w związku z tym dopasowują swoją ofertę do oczekiwań i wymagań Klientów. Do sprzedaży trafią produkty Bitdefender z linii konsumenckiej dla domu i małej firmy: Bitdefender Antivirus Plus, Bitdefender Internet Security, Bitdefender Total Security, Bitdefender Family Pack, Bitdefender Antivirus for Mac oraz Bitdefender Mobile Security.

Niedawno na polskim rynku pojawiła się najnowsza wersja oprogramowania Bitdefender 2016, która została przeprojektowana i uzupełniona o szereg najnowszych funkcji. Technologia oparta na maszynowym uczeniu się pozwala Bitdefender na wykrycie i zablokowanie nowego, złośliwego oprogramowania w dowolnym miejscu na świecie, w mniej niż sekundę, a nowa technologia Bitdefender Antyransomware chroni przed szkodnikami szyfrującymi dysk. Bitdefender przetwarza ogromne ilości danych z całego świata w mniej niż sekundę, by zidentyfikować i zneutralizować nowe zagrożenia, zanim będą miały okazje do rozprzestrzenienia się.

Do tej pory oprogramowanie firmy Bitdefender zdobyło wiele nagród i wyróżnień, w tym tytuł: "Wybór Redakcji" PC Mag, wyróżnienia recenzentów, takich jak: Instalki.pl, AVLab, CNET, Laptop Magazine, PC Pro, Webuser, PC Achat i Micro Actuel i najlepsze wyniki w testach wiodących organizacji branżowych łącznie z AVComparatives, Av-Test i VB100. Od kilku lat znajduje się w ścisłej czołówce testów najlepszego oprogramowania.

Firma Marken Systemy Antywirusowe specjalizuje się w sprzedaży i dostarczaniu najbardziej rozbudowanych systemów zabezpieczających dla domu i firmy. Od dwóch lat jest partnerem i oficjalnym przedstawicielem firmy Bitdefender, który dostarcza technologię bezpieczeństwa w ponad 100 krajach za pośrednictwem supernowoczesnej sieci wartościowych sojuszników, dystrybutorów i partnerów sprzedaży. Od 2001 roku, Bitdefender konsekwentnie produkuje wiodące technologie dla biznesu oraz Klientów i jest jednym z największych dostawców oprogramowania do zabezpieczenia wirtualizacji oraz w technologii chmury.

x-kom jest najszybciej rozwijającą się siecią sprzedaży sprzętu komputerowego w Polsce, ciesząca się dużym zaufaniem Klientów, co najlepiej oddaje 250 tys. pozytywnych komentarzy na portalu Allegro. Renomę i reputacje potwierdzają również liczne nagrody i wyróżnienia, w tym pierwsze miejsce w rankingu Ceneo „Zaufane Opinie 2015”. W sierpniu bieżącego roku firma otworzyła kolejny salon stacjonarny w Częstochowie, który jest jednocześnie drugim na terenie tego miasta oraz 21 oddziałem w Polsce. 24 października 2015 x-kom dokonał zmiany swojej identyfikacji wizualnej prezentując użytkownikom nową stronę internetową oraz nowe logo.

Bitdefender