Technologie » Komputery

BitDefender wypuszcza Total Security 2013 BETA

Bitdefender, wielokrotnie nagradzany dostawca innowacyjnych rozwiązań bezpieczeństwa, ogłosił początek publicznych testów wersji BETA oprogramowania BitDefender Total Security 2013. Zgodnie z firmową tradycją, najbardziej aktywni uczestnicy programu zostaną nagrodzeni różnorodnymi prezentami, wśród których znajduje się tablet Asus  i Ultrabook Acer

Najnowsza wersja flagowego produktu bezpieczeństwa Bitdefender przeznaczonego dla komputerów PC została tak zaprojektowana, by oferować najlepszą ochronę, efektywność i przyjazną dla użytkownika obsługę.

Istotną aktualizacją jest wdrożenie mechanizmu Safepay, który automatycznie wykrywa witryny banków i płatności w przeglądarce w celu szczególnej „pancernej" ochrony. Bitdefender Safepay zawiera także rejestr „ulubionych stron" , który po wejściu na daną witrynę automatycznie ją zabezpiecza.

Dodatkową funkcją jest także Device Anti-Theft - funkcja pozwalająca na zlokalizowanie zagubionego lub skradzionego laptopa oraz smartfona z systemem Android z dowolnego urządzenia połączonego z internetem i zablokowanie go lub usunięcie danych. Funkcja ta dostępna jest po wcześniejszym zarejestrowaniu komputerów na koncie MyBitdefender.

Wersja BETA dostępna jest pod adresem http://beta2013.bitdefender.com Aby mieć szansę na wygranie którejkolwiek z nagród, wymagana jest rejestracja.

Więcej informacji o linii produktów Bitdefender można znaleźć na stronie http://bitdefender.marken.com.pl/

Informację można wykorzystać dowolnie z zastrzeżeniem podania firmy Marken Systemy Antywirusowe jako źródła.

Dalszych informacji udziela:

Radosław Norek

software@marken.com.pl

tel.: 58 732 78 57

tel. kom.: 517 079 882

BitDefender® jest twórcą jednej z najszybciej i najefektywniej rozwijających się linii uznawanego na świecie oprogramowania bezpieczeństwa. Od czasu powstania w 2001 roku, BitDefender nieustannie podnosi poziom i ustanawia nowe standardy ochrony proaktywnej, stając się innowatorem branży zabezpieczeń przed złośliwym oprogramowaniem. Każdego dnia BitDefender chroni dziesiątki milionów użytkowników domowych i korporacyjnych na całym świecie - dając im spokój ducha dzięki świadomości bezpieczeństwa ich cyfrowych doświadczeń. Rozwiązania BitDefender rozpowszechniane są poprzez globalną sieć partnerów i dystrybutorów z ponad stu krajów. Więcej informacji na temat BitDefendera i jego produktów można szukać na stronach internetowych poświęconych rozwiązaniom bezpieczeństwa. Dodatkowo, na stronie www.malwarecity.com BitDefender przedstawia kulisy i najbardziej aktualne informacje dotyczące zagrożeń bezpieczeństwa, pozwalając użytkownikom śledzić codzienną walkę ze złośliwym oprogramowaniem.

Marken Systemy Antywirusowe istnieje od 1999 roku i aktywnie działa w  branży bezpieczeństwa informatycznego na terenie całej Polski. Firma zajmuje się dystrybucją oraz wdrażaniem produktów związanych z najnowszymi technologiami w zakresie bezpieczeństwa i ochrony danych w sieciach komputerowych, zwłaszcza oprogramowania antywirusowego. W swojej ofercie posiada rozwiązania, które otrzymały pozytywne opinie i certyfikaty w  niezależnych testach prowadzonych przez laboratoria na całym świecie. Należą do nich m.in. takie światowe marki jak: BitDefender, Kaspersky, ESET, Avast, F-Secure, USB Lock, DeviceLock, NETASQ, G DATA, Acronis.

Marken Systemy Antywirusowe