Technologie » Komputery

BizTech Konsulting SA zdobył tytuł Geparda Biznesu 2017

BizTech Konsulting SA zdobył tytuł Geparda Biznesu 2017 w rankingu dynamicznych firm informatycznych, prowadzonym przez Instytut Europejskiego Biznesu. Z 44,3 proc. wzrostu wartości rynkowej BizTech Konsulting SA sklasyfikowany został na 960 miejscu.

Przygotowując ranking zbadano dane finansowe 61 112 przedsiębiorstw,
Tytuł Gepardów Biznesu 2017 według dynamiki wzrostu wartości rynkowej w okresie
marzec 2015 –
marzec 2016 uzyskało 1161 firm IT.

Firma BizTech Konsulting SA notowana jest od sierpnia 2017 r. na NewConnect. (symbol BTK). BizTech działa na rynku od 2004 roku i świadczy szeroko pojęte usługi informatyczne obejmujące: outsourcing kompetencyjny i procesowy, w tym prowadzenie centrum wsparcia; bezpieczeństwo informacji i systemów informatycznych; wytwarzanie, integrację i dostarczanie systemów informatycznych; szkolenia; sprzedaż sprzętu komputerowego, oprogramowania, licencji. Potwierdzeniem wysokiej jakości świadczonych usług i produktów jest posiadany certyfikat ISO 9001:2008.
www.biztech.pl

Konkurs Gepardy Biznesu,
od 2006 roku, prowadzi Instytut Europejskiego Biznesu, utworzony 12 grudnia 2005 roku. W tym czasie dokładnie przeanalizował wyniki finansowe 80 tysięcy przedsiębiorstw i kilkuset banków działających w Polsce.

Najnowszy, opublikowany ranking dynamicznych firm według wartości rynkowej w okresie marzec 2015 – marzec 2016 przygotowano według metodologii, opracowanej przez Instytut Europejskiego Biznesu w grudniu 2005 r.

Tytuł Gepard Biznesu 2017 uzyskało 1161 firm branży informatycznej, których wartość rynkowa wzrosła o więcej niż 10 proc.

Dane do badań polskich firm dostarczyły wywiadownie InfoCredit i Bisnode. Do analizy wybrano firmy, które w 2015 miały minimum 100 tys. złotych przychodów netto, wykazały zysk, a wartość ich kapitału była dodatnia. Wartość rynkową na koniec marca 2015 i koniec marca 2016 policzono przez porównanie ich wyników do wycen spółek akcyjnych notowanych na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie oraz zmiany wartości rynkowej.

Więcej informacji o metodologii i pełna lista Gepardów jest na stronie: http://europejskafirma.pl/16050,gepardy-biznesu-2017-informatyki

BizTech Konsulting SA www.biztech.pl, działająca na polskim rynku od 14 lat, dysponuje doświadczonym zespołem specjalistów, świadczącym usługi informatyczne w obszarach: outsourcingu kompetencyjnego i procesowego, w tym prowadzenia centrum wsparcia; bezpieczeństwa informacji i systemów informatycznych; wytwarzania, integracji i dostarczania systemów informatycznych; szkoleń; sprzedaży sprzętu komputerowego, oprogramowania, licencji.

Potwierdzeniem wysokiej jakości usług i produktów jest posiadany certyfikat ISO 9001:2008.

BizTech Konsulting SA posiada status: Microsoft Silver Partner, Oracle Certified Gold Partner w programie Oracle Partner Network, Specialized Partner Oracle Application Development Framework 11g, Specialized Partner Oracle Database 11g, Oracle FUDA, Symantec Silver Partner, Veritas Silver Partner, Hewlett Packard Enterprise, Sophos Silver Partner, Veeam Silver Partner, Trend Micro Bronzer Partner, Bacula Systems Authorized Business Partner, Infortrend Reseller, Acronis Authorized Partner, Fortinet Bronze Authorized Reseller, Acunetix Partner, Dell Professional Services Partner, Register Dell SonicWALL, Pearson VUE Authorized Test Center, KRYTERION Host Location, Castle Worldwide, PSI, CERTIPORT Authorized Testing Center.

BizTech Konsulting był organizatorem XXIII Forum Teleinformatyki zatytułowanego „Infrastruktura informacyjna państwa – usługi, komunikacja, bezpieczeństwo”, które odbyło się w dniach 28-29 września 2017 roku w Miedzeszynie k/Warszawy.

Od 21 sierpnia 2017 roku spółka notowana jest na NewConnect – symbol BTK.

Obsługa Prasowa i PR:

INDALO Public Relations, ul. Grochowska 341/281A, 03-822 Warszawa

Zbigniew Blewoński, mobile: (+48) 501 772 619, e-mail: zbigniew.blewonski@indalo.pl

INDALO