Gospodarka » Narzędzia

Black&Decker wprowadza ręczne pistolety do malowania natryskowego

Producent elektronarzędzi i akcesoriów, firma Black&Decker oferuje nową gamę pistoletów natryskowych. Przy ich użyciu malowanie stanie się prostsze i bardziej komfortowe w porównaniu do tradycyjnych narzędzi malarskich.
Nadchodzący czas urlopów to dla wielu okazja nie tylko do odpoczynku, ale również do odświeżenia domu czy odnowienia płotów i ogrodzeń. Najpopularniejsze są te prace, które nie wymagają dużego budżetu a ich efekt widać na pierwszy rzut oka. Należą do nich np. zmiana koloru czy też odświeżenie pomalowanych powierzchni. Z myślą o planowanych pracach firma Black&Decker wprowadza na rynek nową gamę pistoletów natryskowych. Ich użycie pozwala na łatwiejsze i bardziej precyzyjne malowanie wnętrz, ścian zewnętrznych jak i elementów wokół domu.

Nowy pistolet natryskowy BDPS600K zasilany z sieci, elektrycznym silnikiem o mocy 150W wytwarza sprężone powietrze, które rozbija farbę na drobne kropelki i rozpyla w postaci niekapiącej mgiełki. Dzięki temu na malowanej powierzchni tworzy cienką i równomierną warstwę. Urządzenie wyposażono w dwie różnokolorowe głowice natryskowe: zieloną i niebieską, wytwarzające różne strumienie rozpylonej cieczy. Głowica zielona służy do rozpylania strumienia poziomego i pionowego, natomiast głowica niebieska tworzy strumień okrągły, przeznaczony do malowania miejsc trudnodostępnych.

Pistolet BDPS600K posiada dwie prędkości, które możemy ustawić za pomocą przycisku w pozycji „1" i „2". Pozycja „1" zalecana jest dla precyzyjnego natrysku, przy rozpylaniu rzadszych farb, bejc i środków barwiących. W przypadku gęstszych farb, jak np. wodne farby lateksowe, konieczne jest ustawienie w pozycji „2" pomocnej także w sytuacji, kiedy chcemy pokryć większą powierzchnię w krótkim czasie. Podział na dwie prędkości pracy silnika powoduje, że w efekcie końcowym otrzymujemy bardziej precyzyjne wykończenie powierzchni, również tych trudnodostępnych takich, jak: narożniki, krawędzie czy skosy.

Nowe urządzenie Black&Decker posiada nowoczesny, boczny system napełniania. Rozwiązanie to ułatwia uzupełnianie pojemnika farbą eliminując zachlapania i zabrudzenia. Jednorazowe napełnienie zbiornika wystarczy do pomalowania 6 m2 powierzchni.
W celu zapewnienia ciągłej i bezawaryjnej pracy narzędzia, niezbędne jest jego regularne czyszczenie. BDPS600K wyposażony jest w system QUICK CLEAN. Oferuje on kilka pożytecznych funkcji. Przede wszystkim płukanie pompy, tłoczka, dyszy i iglicy, bez rozkręcania urządzenia. Ponadto funkcja ta może być wykorzystywana do sprawdzenia kształtu strumienia z dyszy w celu dostosowania go do wielkości malowanej powierzchni.

Cena: 529,00 PLN brutto

Wszystkie produkty Black&Decker dostępne są w renomowanych sklepach narzędziowych i marketach budowlanych na terenie całego kraju.

Effective Public Relations