Gospodarka » Żywność

Bochenek czystoziarnisty – źródło wartościowej energii

Wysokojakościowy chleb to niezastąpione źródło błonnika i składników odżywczych. Uwzględniając go w swoim codziennym jadłospisie dostarczymy organizmowi czystą dawkę energii.

Jednym z przykładów takiego pieczywa jest Chleb Czystoziarnisty Piekarni Cukierni Otrębusy. Produkt wypiekany jest bez mąki wg autorskiej receptury z dodatkiem ziół, przypraw i nasion takich jak: amarantus, słonecznik, siemię lniane oraz ostropest.

Na przestrzeni kilku ostatnich lat świadomość konsumentów na temat zdrowego odżywiania znacznie wzrosła. Pomimo, że żyjemy w coraz szybszym tempie staramy się znaleźć równowagę - aktywność fizyczna i przemyślane zakupy żywnościowe stały się dla wielu Polaków normą. Piekarnia Cukiernia Otrębusy wyszła naprzeciw potrzebom klientów i włączyła do swojej oferty pieczywo funkcjonalne, czyli takie które posiada właściwości prozdrowotne.

Chleb Czystoziarnisty dostępny w ofercie Piekarni Otrębusy jest produkowany ze 100% naturalnych składników, nie zawiera mąki, drożdży oraz dodatków GMO. Posiada wysoką zawartość białka i błonnika. Dzięki ziarnom i przyprawom Czystoziarnisty jest znakomitym źródłem cynku, magnezu, żelaza, witamin z grupy B oraz antyoksydantów. Z powodzeniem można nazwać go mianem smart food, gdyż ma wiele istotnych walorów prozdrowotnych pomagających uzupełnić niedobory ważnych dla organizmu elementów.

Chleb, Czystoziarnisty

Cena: 8,40 zł / 280 g

Piekarnia Cukiernia Otrębusy już od ponad 20 lat przygotowuje swoje produkty zgodnie z tradycyjnymi recepturami. Dzięki wykorzystywaniu składników najlepszej jakości bez dodatku konserwantów wypieki mają wyjątkowy domowy smak.

bb_pr