Dom » Wnętrza

Botaniczne inspiracje Muraspec

Ukwiecone ściany i kanapy. Łóżka dekorowane paprociami. Dmuchawce na poduszkach. Dekoracje nowych tapet i tkanin Muraspec obficie czerpią inspiracje z ogrodów, łąk i lasów.
Kwiaty to wdzięczny i lubiany motyw zdobniczy. Nawet moda na beton, stal i cegłę, silnie obecna we wnętrzach, nie jest w stanie zagrozić kwiatowym motywom na tapetach, tapicerkach, poduszkach i zasłonach. I dobrze! Kwiaty to czyste piękno, łagodność i naturalna ozdoba. Muraspec z dumą wprowadza na rynek swoje nowe, kwiatowe propozycje w gamie okładzin ściennych oraz tkanin obiciowych i lekkich materiałów.
Wokół tematu kwiatów oscyluje właściwie cała seria nowych okładzin Shangri-La. Na tapetach znajdziemy zarówno rzeczywiste rośliny z lasów i ogrodów, jak również te z pogranicza jawy i snu. Najbardziej realistycznie kwiaty prezentuje tapeta Hunza. Maki, jeżówki, irysy, jaskry i zawilce w pełnym rozkwicie są tak piękne, że ucieszą oczy nie tylko miłośnika roślin. Poza tym te cudownie kolorowe rośliny będą kwitnąć we wnętrzu przez cały rok. Bez konieczności podlewania!
Pobudka w tropikach? Z tapetą Maui można codziennie relaksować się pod palmami i cieszyć klimatem egzotycznego raju na Pacyfiku. W zależności od zastosowanej kolorystyki można wybrać raj pełen ochłody (zielone liście na białym podkładzie) lub miejsce pełen blasku i magii (złote liście na czarnym tle).
Kwiaty w wersji onirycznej to tapeta Yunnan - ozdobny, biały czosnek poruszany niewidzialnym wiatrem. Kojący, romantyczny, lekko senny wzór świetnie sprawdzi się w sypialni.
To propozycje „fabryczne", dostępne w bieżącej ofercie okładzin Muraspec. Gdyby jednak ktoś szukał kwiatów w niestandardowym wydaniu, np. malowanych akwarelami czy szkicowanych piórkiem, może zdecydować się na usługę Wallmotion. To cyfrowy nadruk na podkładzie z winylowej tapety. Do wyboru jest kilkanaście rodzajów podkładu, w tym również złoto, srebro i beton, co pozwala na kreację niezwykłych wzorów. Oprócz kwiatowych nadruków dostępnych w ofercie, firma Muraspec może przenieść na tapetę dowolny motyw wzorniczy zaproponowany przez klienta. To znakomite rozwiązanie dla wnętrz, które potrzebują się wyróżniać.
Ofertę okładzin ściennych brytyjskiego producenta kompleksowo uzupełnia gama tkanin Skopos - marki od niedawna należącej do Muraspec. W asortymencie dostępne są tkaniny obiciowe oraz tkaniny lekkie. Botaniczny nurt dekoracyjny reprezentuje nowa kolekcja Flores Silvestri. Tkaniny zdobione są rysunkami leśnych roślin i kwiatów. Dekoracje są ręcznie rysowane na różnych materiałach (tkaninach lekkich, narzutach, tapicerkach obiciowych, antybakteryjnej trudnopalnej tkaninie FR idealnej do użytku hotelowego i in.). W ofercie dostępnych jest 7 wzorów i 10 rodzajów tkanin. Projekty dekoracji obejmują wzory leśnych roślin, leśnych kwiatów oraz różnych gatunków paproci. Dzięki wysokiej jakości i trwałości produktów, Muraspec rekomenduje tkaniny Skopos zarówno do użytku domowego, jak również na rynek kontraktowy.

Więcej informacji na temat oferty produktów Muraspec można znaleźć na odświeżonej stronie www.muraspec.pl

Synergia PR