Dom » Budownictwo

Brama garażowa - odpowiednio dobrana podkreśla styl domu

Odpowiednio dobrane bramy garażowe powinny wydobywać urok naszego domu oraz podkreślać jego styl. Kupując bramy garażowe mamy szeroki wybór oferty różnych producentów. Oczywiście kluczem do dobrego wyboru bramy garażowej, jest szczegółowa i rzetelna analiza.

Zakup bramy do garażu to kolejna decyzja, jaką musimy podjąć podczas budowy domu. Ze względu na swoje szczególne przeznaczenie każdy garaż powinien być pomieszczeniem funkcjonalnym i bezpiecznym. Najistotniejszym elementem odpowiedzialnym za te właściwości jest brama garażowa. Brama, która nie tylko zabezpiecza samochód, lecz często broni także dostępu do domu. Mając na uwadze takie właśnie wymagania proponujemy szeroką gamę bram garażowych dających poczucie bezpieczeństwa i stabilności.

W ofercie firmy Rambit znajdziecie Państwo bramy garażowe: segmentowe, rolowane i uchylne. Są to sprawdzone rozwiązania, szeroko stosowane w budownictwie mieszkaniowym.

Bramy garażowe segmentowe

Bramy segmentowe to nowoczesne bramy zaprojektowane i wykonane z myślą o wymagających użytkownikach, pozwalają stworzyć innowacyjne i niepowtarzalne rozwiązania architektoniczne. Nie zajmują miejsca przed budynkiem, dzięki czemu można zatrzymać pojazd na podjeździe bezpośrednio przed bramą. Bramy segmentowe to indywidualność i nowoczesność w zasięgu ręki. To najchętniej wybierane bramy o wysokim standardzie, gwarantujące komfort i wygodę oraz doskonałą izolację cieplną.

Bramy garażowe rolowane

Bramy rolowane wykonane zostały w taki sposób, aby funkcjonalność i precyzja współgrały z komfortem i minimalizmem. Dzięki pionowemu prowadzeniu płaszcza oraz braku prowadnic podsufitowych brama po zamontowaniu zajmuje bardzo mało miejsca w garażu. Bramy rolowane standardowo wyposażone są w silnik rurowy z awaryjnym otwieraniem korbowym. W zależności od przeznaczenia bramy Klient ma do wyboru różne sterowniki: pilot, włącznik klawiszowy oraz przełącznik kluczykowy.

Bramy garażowe uchylne

Bramy uchylne łączą w sobie tradycję i nowoczesność, a także dobrą jakość oraz rozsądną cenę. Bramy uchylne to jedne z najbardziej popularnych i sprawdzonych bram na rynku, najczęściej wybierane do nieogrzewanych garaży wolnostojących. Stanowią tradycyjne rozwiązanie zamknięcia garażu, dobrą jakość za umiarkowaną cenę.

Oferowane bramy przez firmę Rambit, cechuje niezawodność i bezawaryjność w czasie wieloletniej eksploatacji.

Rambit - automatyka i sterowanie bram