Firma » Biznes

Budujemy most!

Tym razem mowa nie o tradycyjnej konstrukcji, a o Polsko-Amerykańskim Moście Innowacji, któremu patronuje JM Rektor PK – prof. dr hab. inż. Jan Kazior, a INTECH PK, spółka celowa Politechniki Krakowskiej jest partnerem strategicznym.

Zaangażowanie INTECH PK wzbogaci program wydarzeń o warsztaty caseLAB z design thinking.

Trwające dwa dni wydarzenie (18-19 listopada) jest skierowane do wszystkich odważnie myślących o innowacjach i gotowych do wdrażania niekonwencjonalnych rozwiązań i modeli biznesowych. Z PAMI skorzystają i przedsiębiorcy, i praktycy, i właściciele start-upów, i ludzie związani z nauką.

O szczególnym charakterze PAMI przesądza kilka czynników. Udział wybitnych mówców, motywatorów i naukowców ze Stanów Zjednoczonych oraz Polski to pierwszy z nich. W tym roku swoimi doświadczeniem podzielą się takie osobistości jak Spencer Penhart, Laura Schoppe, John Spence, Andrzej Blikle czy Elżbieta Jamroży. Kolejnym wyróżnikiem jest zróżnicowany program wydarzenia. Wykłady, networking oraz warsztaty– na uczestników tegorocznej edycji PAMI czeka wiele atrakcji. Trzecim elementem, który czyni PAMI wydarzeniem niepowtarzalnym, jest panująca na nim atmosfera: otwartości, kreatywności oraz wielkiej ciekawości. Na PAMI przychodzi się po to, by dowiedzieć się, co do przekazania mają autorytety z zakresu zarządzania, przywództwa czy też wdrażania innowacyjnych rozwiązań.

Cały bogaty program wydarzeń znajduje się na oficjalnej stronie wydarzenia: http://www.pami.flik.org.pl Na tegoroczną edycję Polsko-Amerykańskiego Mostu Innowacji można zapisywać się tutaj http://pami2016.evenea.pl.

Organizatorem wydarzenia są: Fundacja Laboratorium Innowacji i Kreatywności, Konsulat Generalny USA w Krakowie, Stowarzyszenie Top 500 Innovators  i Województwo Małopolskie.

Zaangażowanie INTECH PK w realizację PAMI 2016 jest możliwe dzięki projektowi „Spółka celowa INTECH PK Sp. z o.o.- efektywny podmiot zarządzający komercjalizacją wyników badań i prac rozwojowych powstałych na Politechnice Krakowskiej”, współfinansowanemu ze środków Narodowego Centrum Badań i Rozwoju w ramach Programu SPIN-TECH.

wielkaradosc