Dom » Budownictwo

Bulwary Książęce – 75% mieszkań już sprzedanych!

BPi Polska sprzedało już 75% mieszkań w I etapie inwestycji Bulwary Książęce. Jednocześnie belgijski deweloper uzyskał pozwolenie na budowę II etapu nowoczesnego kompleksu, który powstaje u zbiegu dwóch ramion Odry przy Moście Pomorskim we Wrocławiu.

Bulwary Książęce powstają przy ul. Księcia Witolda 11 na wyspie Kępa Mieszczańska od strony Mostu Pomorskiego naprzeciwko Archiwów Państwowych. W ofercie dewelopera – firmy BPi Polska znajdują wysokiej klasy mieszkania typu Comfort o wysokości 2,68m oraz apartamenty Prestige o wysokości 2,82m.  W ramach pierwszego etapu powstanie 175 mieszkań, z których 75% zostało już sprzedanych. Kolejne 177 mieszkania powstaną w ramach II etapu inwestycji, na który BPi uzyskało już pozwolenie na budowę.

– Budowanie inwestycji pod konkretne potrzeby klientów to wizytówka i podstawa działalności BPi Polska. Wynika to przede wszystkim z doświadczenia z innych, dojrzałych rynków nieruchomości, na których jesteśmy obecni. Dlatego jeszcze na etapie projektu Bulwarów Książęcych włożyliśmy ogrom pracy w  szczegółową analizę potrzeb wrocławskich klientów. Stale rosnąca sprzedaż mieszkań w naszej inwestycji, pokazuje że dobrze zrozumieliśmy oczekiwania tutejszego rynku nieruchomości – powiedział Maciej Golis, Dyrektor Projektu i Członek Zarządu BPi Polska.

Wszystkie lokale zostały zaprojektowane zostały tak, aby maksymalnie wykorzystać walory widokowe wynikające z unikalnej lokalizacji projektu. Zadecydują o tym duże drewniane okna zapewniające swobodne przenikanie naturalnego światła do wnętrz budynku. Niemal każdy lokal będzie posiadał wygodny duży taras, balkon lub w przypadku niektórych mieszkań położonych na I piętrze – ogród. Do wyłącznej dyspozycji mieszkańców będą również starannie zaprojektowane tereny zielone zlokalizowane na wewnętrznym patio. Na uwagę zasługują też wykończenia części wspólnych, w tym eleganckie hole wejściowe, podkreślające podwyższony standard inwestycji. Poniżej zabudowy mieszkalnej powstanie pieszy pasaż ze sklepami, restauracjami i innymi lokalami handlowo – usługowymi, który wzbogaci tkankę miejską współczesnego Wrocławia.

Bulwary Książę to inwestycja doceniana przez rynek. Projekt został uznany za „Najlepszą inwestycję w Polsce”, plasując się tym samym na I miejscu  „Rankingu najlepszych inwestycji deweloperskich 2017 roku”. Ranking powstał w oparciu o wyniki konkursu zorganizowanego przez portal RynekPierwtony.pl Projekt BPi Polska zdobył też I miejsce w kategorii „Najlepsza inwestycja we Wrocławiu”.

Rozpoczęcie prezentacji mieszkań, które znajdą się  w II etapie inwestycji Bulwary Książęce zaplanowane jest na koniec tego roku.

BPI Polska