Firma » Biznes

Carrefour największym najemcą Fabryki Wołomin

Firma CBRE informuje, że do najemców centrum handlowego Fabryka Wołomin przy ulicy Geodetów 2 w Wołominie dołączył Carrefour, który otworzy w tym centrum swój nowy hipermarket o powierzchni sprzedaży blisko 4 000 mkw.

Carrefour wynajmie w CH Fabryka Wołomin łączną powierzchnię ponad 5 500 mkw. i będzie największym najemcą w nowopowstającym w Wołominie obiekcie handlowym. Carrefour Polska jest jedyną w Polsce multiformatową siecią handlową, która w swoim portfelu posiada hipermarkety, supermarkety, sklepy osiedlowe, centra handlowe oraz sieć stacji paliw. Obecnie pod szyldem Carrefour funkcjonuje w Polsce ponad 650 placówek handlowych.

Inwestorem centrum jest Park Handlowy Wołomin sp. z o.o., który dysponuje kompletem pozwoleń na budowę. Rozpoczęcie budowy centrum planowane jest we wrześniu br. Wyłącznym agentem odpowiedzialnym za komercjalizację projektu Fabryka Wołomin jest  CBRE.

Fabryka Wołomin będzie pierwszym  nowoczesnym kompleksem handlowo-usługowo-rozrywkowym w Wołominie i powiecie wołomińskim. Oprócz hipermarketu Carrefour w gronie najemców znajdą się między innymi CCC i Hebe. Centrum handlowe Fabryka Wołomin składać się będzie z dwóch obiektów: galerii handlowej o powierzchni najmu 23 500 mkw. oraz parku handlowego o powierzchni najmu 6 500 mkw. położonych naprzeciwko siebie po dwóch stronach naziemnego ogólnodostępnego parkingu z 830 miejscami parkingowymi. W sumie w centrum znajdzie się ok. 80 sklepów znanych marek odzieżowych, punktów usługowych i gastronomicznych. Otwarcie Centrum planowane jest w III kwartale 2015 r.

Wołomin to dynamicznie rozwijająca się strefa podmiejska i jedno z ważniejszych miast satelickich Warszawy. Miasto znajduje się 20 km na północny wschód od centrum Warszawy. Centrum Handlowe Fabryka Wołomin zlokalizowane będzie bezpośrednio przy stacji kolejowej Wołomin Słoneczna. Zasięg oddziaływania centrum obejmuje 250 000 osób.

Aneta Mandziuk