Firma » Reklama

Catverstiser uruchomił zarządzanie kampaniami przez Messengera

Niedawno największy serwis społecznościowy Facebook udostępnił developerom narzędzia niezbędne do stworzenia własnego bota. Z tej możliwości skorzystali od razu twórcy Catvertisera, umożliwiając swoim użytkownikom za

Dostępny od kilku lat chat na Facebooku stał się bardzo sprawnym komunikatorem internetowym. Niedawno największy serwis społecznościowy udostępnił developerom narzędzia niezbędne do stworzenia własnego bota. Z tej możliwości skorzystali od razu twórcy Catvertisera, umożliwiając swoim użytkownikom zarządzanie kampaniami przez Messengera.

Ta ogromna zmiana może zostać z sukcesem wykorzystana przez przedstawicieli biznesu, dając im ogromne możliwości chociażby w automatyzowaniu obsługi klienta. Komunikator Facebooka może w ich imieniu kontaktować się z klientami, czy potencjalnymi partnerami biznesowymi

Catvertiser uruchomił (najprawdopodobniej) pierwszą sztuczną inteligencję pozwalającą użytkownikom Facebooka na zarządzanie kampaniami reklamowymi poprzez Messengera. Bot, na podstawie wysyłanych zapytań, udziela informacji dotyczących prowadzonych w Catvertiserze kampanii - w formie wiadomości tekstowych oraz . przycisków (structured message). Jedyne, co należy zrobić to połączyć konta, aby w Messengerze sprawdzać informacje dotyczące prowadzonych kampanii.

Naszym zdaniem jest to duża innowacja, szczególnie iż nie ma jeszcze zbyt wielu botów Messengerowych. Taka zmiana powinna spotkać się z dużym zainteresowaniem użytkowników Catvertisera, gdyż jeszcze bardziej ułatwi im kontrolę kampanii reklamowych i możliwość szybkiej reakcji - wstrzymania lub aktywowania kampanii. Dodatkowo umożliwi to bez konieczności logowania się do samego narzędzia - dodaje Katarzyna Kowalczyk, Marketing Officer Catvertiser.

Więcej o bocie na: https://www.catvertiser.com/pl/blog/

Catvertiser to autorskie narzędzie służące do tworzenia i optymalizacji kampanii reklamowych na Facebooku. Catveriser daje możliwość prowadzenia zoptymalizowanych kosztowo kampanii w modelu płatności CPA dla: fanpage'y, postów i serwisów internetowych.  Dzięki nowemu podejściu, klienci płacą za efekty prowadzanej kampanii, a nie za wyświetlenia i kliknięcia reklam niegenerujących sprzedaży. Catvertiser zintegrowany jest z Google Analitycs, co pozwala klientom mierzyć skuteczność reklam na Facebooku, śledzić konwersje oraz analizować swoje działania reklamowe. Naszymi klientami są domy mediowe, agencje social media, reklamowe oraz marki z Polski i kilkudziesięciu krajów Europy, Azji, obu Ameryk. Narzędzie zostało wyróżnione między innymi podczas Innovation Award Media Trendy 2014 w kategorii „Innowacyjne produkty, usługi, narzędzia badawcze".

KnowledgeHub Fund