Technologie » Komputery

Check Point z certyfikatem EAL4 - szyfrowanie na najwyższym poziomie

CompFort Meridian Polska Sp. z o.o. – autoryzowany partner Check Point Software Technologies – światowego lidera w zakresie bezpieczeństwa Internetu, poinformował o uzyskaniu certyfikatu EAL4, przyznawanego przez NIAP (National Information Assurance Partnership).

Chodzi o produkty Check Point Endpoint SecurityTM Full Disk Encryption, Pointsec® PC 6.3.1, które dzięki wymaganemu przez amerykańskie agencje rządowe certyfikatowi EAL4, dają pewność klientom, że mają do czynienia z ochroną danych na najwyższym poziomie.

EAL4 (Common Criteria Evaluation Assurance Level 4) jest najwyższym możliwym certyfikatem dla produktów kryptograficznych, zaadoptowanym także przez ISO (International Standard Organisation) jako standard światowy.

Check Point Endpoint SecurityTM Full Disk Encryption zapewnia ochronę danych na komputerach z systemami Windows, Mac OS X i Linuks dzięki połączeniu autoryzacji typu „pre-boot" i silnych algorytmów szyfrujących.
Firma zapewnia także ochronę danych na mediach przenośnych i wymiennych poprzez Check Point Media Encryption, a także danych w telefonach komórkowych poprzez Pointsec Mobile.

Produkty Check Point są proste do szybkiego wdrożenia, łatwo się skalują do dowolnych rozmiarów organizacji i są sprawdzone przez wiele firm i instytucji na całym świecie.   EAL4 to tylko jeden z licznych certyfikatów posiadanych przez produkty Check Point, a ich pełną listę można znaleźć pod adresem: www.checkpoint.com/products/certifications/.

Informacje o firmie:
CompFort Meridian Polska Sp. z o.o. działa na polskim rynku od 1 stycznia 1990 r. i zatrudnia ponad 110 osób, a w roku 2008 osiągnęła obroty przekraczające 95 milionów złotych. Jest dostawcą rozwiązań do zarządzania systemami informatycznymi, gwarantujących najwyższy poziom bezpieczeństwa, dostępności i wydajności. Firma od ponad 12 lat współpracuje z BMC Software mając najwyższy status Solution Elite Provider. Posiada również tytuł Platinum Partner firmy Symantec. Jest autoryzowanym przedstawicielem firm: Serena Software, Check Point, Juniper Networks, RSA Security, Websense, Tufin Technologies, SafeStone, VeriSign, e-DMZ Security, Imperva oraz IBM w zakresie systemów zSeries i DB2.
Więcej informacji o CompFort Meridian Polska można znaleźć pod adresem: www.compfort.pl.

ap