Firma » Biznes

CITY SPORT OTWORZY SKLEPY W OUTLET CENTER W LUBLINIE I BIAŁYMSTOKU

Powiększa się lista najemców w lubelskim i białostockim Outlet Center

Warszawa, 29 stycznia 2014 CBRE, wiodąca na świecie firma doradcza na rynku nieruchomości, informuje że do grona najemców Outlet Center w Lublinie i Białymstoku dołączyła firma City Sport.

City Sport to szybko rozwijająca się sieć salonów i outletów z markową odzieżą i obuwiem sportowym. Oferta City Sport skierowana jest do osób uprawiających sport oraz wielbicieli sportowego stylu na co dzień. Misją firmy jest zapewnienie klientom najwyższej jakości produktów i profesjonalnej obsługi w całej Polsce.

W salonie marki City Sport w Outlet Center w Lublinie, na powierzchni ponad 600 m kw., nabyć będzie można produkty z logo Adidas, Reebok, Nike i Puma. Natomiast w Outlet Center w Białymstoku, na ponad 400 mkw. powierzchni, wiodącymi markami będą Puma i Nike. W obydwu projektach lista marek będzie uzupełniona również o takie znane nazwy jak CAT, Converse, Merrell.

Outlet Center w Lublinie i Białymstoku oferować będą markowe produkty pochodzące z poprzednich kolekcji, nadwyżek produkcyjnych czy serii próbnych w cenach znacznie obniżonych w stosunku do pierwotnej ceny detalicznej. Poza branżą sportową projekty Outlet Center zapewniły sobie już obecność takich firm jak Diverse, Dajar Home czy Lavard, a już wkrótce inwestor zapowiada podpisanie dalszych umów, dzięki czemu lista sklepów powiększy się o kolejne, oferujące modę damską, męską i młodzieżową.

Zarówno Outlet Center w Lublinie, jak i Białymstoku charakteryzują się doskonałym położeniem, zarówno dla mieszkańców aglomeracji, jak i osób przybywających spoza miasta. Będą też częścią parków handlowych. W Lublinie obok przyszłego outletu działa już Castorama, w Białymstoku natomiast poza Castoramą w minionym miesiącu otwarto zgodnie z terminem zaplanowanym uprzednio przez inwestora kolejną część parku handlowego - stację paliw Lotos i dyskont sieci Biedronka.

Inwestorem projektu jest Outlet Center Retail Management S.A. Sp.k., wchodząca w skład grupy deweloperskiej ADV Por Property Investment S.A., będąc jednocześnie podmiotem zależnym od FIZ FORUM XVIII. Do jej kompetencji należy rozwój obiektów handlowych typu Outlet Center. Obecnie firma realizuje takie inwestycje w Lublinie i Białymstoku, a w planach ma dalszy rozwój sieci Outlet Center w innych rejonach kraju.

CBRE jest we współpracy z inwestorem wyłącznym agentem odpowiedzialnym za wynajem Outlet Center zarówno w Lublinie, jak i w Białymstoku.

-koniec-

CBRE to największa na świecie firma doradcza i inwestycyjna działająca w sektorze nieruchomości komercyjnych (pod względem przychodów za rok 2012), a także jedna z 500 wiodących firm świata według rankingów magazynu Fortune oraz agencji ratingowej Standard & Poor’s. CBRE, z siedzibą główną w Los Angeles, zatrudnia około 37.000 pracowników i obsługuje inwestorów, właścicieli oraz najemców nieruchomości w ponad 300 biurach na całym świecie (nie wliczając firm stowarzyszonych i partnerskich). Zakres usług świadczonych przez CBRE obejmuje: doradztwo strategiczne w zakresie inwestycji i wynajmu, usługi korporacyjne, usługi zarządzania nieruchomościami oraz projektami, administrację firm, bankowość hipoteczną, wyceny, usługi deweloperskie, usługi zarządzania inwestycjami oraz usługi konsultingowe i analityczne. Zapraszamy do odwiedzenia naszej strony internetowej www.cbre.com.

Questia Sp. z o.o. Communications Management Consultants