Firma » Finanse

Coface wprowadza analizy sektorowe dla 21 branż z Europy Środkowo-Wschodniej

Coface wprowadza analizy sektorowe dla  21 branż z Europy Środkowo-Wschodniej
Coface oferuje teraz swoim klientom analizy sektorowe opracowane w oparciu o dane finansowe zgromadzone przez wywiadownie Coface działające w Europie Środkowo-Wschodniej. Każda analiza składa się z dwóch części - Prognozy Gospodarczej oraz części Sector Essentials.

Analizy sektorowe stanowią barometr ryzyka oraz wskazują wskaźniki niewypłacalności dla wszystkich firm działających w wybranym sektorze. Dodatkową funkcją opracowań jest możliwość obliczania prawdopodobieństwa niewypłacalności przedsiębiorstwa w następnych dwunastu miesiącach. Sytuacja każdego sektora analizowana jest na dwóch poziomach: z perspektywy regionu Europy Środkowo-Wschodniej oraz wybranych krajów: Bułgarii, Chorwacji, Czech, Węgier, Łotwy, Litwy, Polski, Rumunii, Słowacji i Słowenii.

Analizy sektorowe są szczególnie cenne dla przedsiębiorstw, które:

• poszukują możliwości rozwoju biznesu nie tylko na poziomie krajowym, ale także międzynarodowym
  • chcą poznać zagrożenia, jakie są widoczne z poszczególnych sektorach
  • poszukują informacji dotyczących perspektyw rozwoju wybranych sektorów na konkretnych rynkach, opartych na rzetelnych danych (także finansowych)

Analizy „Sector Essentials" zawierają kompleksową informację i oparte są na danych o 58 000 firm oraz naszej wiedzy jako wywiadowni gospodarczej, którą zgromadziliśmy przez ostatnie 20 lat. Wypełniają lukę rynkową w miejscu, gdzie przedsiębiorcy poszukiwali wysokiej jakości danych z regionu Europy Środkowo-Wschodniej. Analizy są narzędziem do rozpoznawania możliwości biznesowych oraz do wykrywania siły i słabości przedsiębiorstwa na poziomie krajowym i sektorowym. Opracowania są doskonałym narzędziem dla managerów, którzy w swojej codziennej działalności potrzebują wsparcia przy długoterminowym planowaniu rozwoju biznesu, którym zarządzają - wyjaśnia Dorota Angotti, Regional Business Director Coface Holding.

Coface oferuje panoramy sektorowe dla następujących branż:

rolnictwo

produkcja papieru i wyrobów z papieru

napoje

produkcja wyrobów farmaceutycznych

chemia

produkcja tkanin

energia elektryczna i gaz

rafinacja ropy naftowej

produkcja metali

handel detaliczny

artykuły spożywcze