Firma » Finanse

Coface zorganizował szkolenie dla brokerów – nowa polisa ubezpieczenia należności TradeLiner

17 czerwca Coface zorganizował szkolenie dla brokerów współpracujących z firmą. Na spotkaniu zaprezentowana została nowa polisa ubezpieczenia należności TradeLiner. Tematyka szkolenia spotkała się zainteresowaniem brokerów oraz przychylnymi opiniami uczestników po zakończeniu spotkania.

Nową ofertę skonstruowano tak, aby ułatwić firmom uzyskanie ochrony ubezpieczeniowej oraz zarządzanie nią zgodnie z procedurami handlowymi. Jej najważniejsze cechy to prostota i elastyczność:

• Polisa ubezpieczeniowa została uproszczona, co sprawia, że jest bardziej przejrzysta
  • Składki ubezpieczeniowe naliczane są na podstawie rzeczywistych obrotów, a minimalna składka roczna jest korygowana automatycznie co roku
  • Jeżeli w wyniku niezapłaconych należności firma doświadczy problemów z przepływami środków pieniężnych, limit czasu na otrzymanie odszkodowania może zostać skrócony z pięciu do czterech, trzech czy nawet dwóch miesięcy.

Jest to kolejne szkolenie, które organizuje Coface w ciągu minionego roku. Widzimy ogromną potrzebę podobnych spotkań z grupą brokerów, dla których niezwykle ważna jest aktualna informacja przekazywana bezpośrednio przez ubezpieczycieli. Tym razem komunikowaliśmy zmiany w sztandarowej polisie ubezpieczenia należności dla dużych i średnich firm. Nasza usługa wyróżnia się na rynku wyjątkową elastycznością i bogatym pakietem opcji do wyboru, co zauważyli także uczestnicy naszego szkolenia - powiedział Jacek Krzemień, Zastępca Dyrektora Handlowego w Coface.

W spotkaniu uczestniczyło 55 brokerów ubezpieczeniowych z całej Polski. Po szkoleniu zebrano szereg interesujących opinii od brokerów ubezpieczeniowych współpracujących z Coface.

Nowa polisa Coface jest kolejnym elementem rozwoju ubezpieczenia należności w Polsce. Niektóre opcje w niej zawarte, np. elastyczność w określaniu limitów kredytowych przez ubezpieczającego, są bardzo ciekawe i powinny spotkać się z zainteresowaniem firm. Rozwiązania, które dotychczas były indywidualnie negocjowane, w nowej polisie TradeLiner stają się standardem. Ułatwi to dostosowanie umów ubezpieczenia należności do potrzeb przedsiębiorstw, dla których PROSPECTOR świadczy usługi brokerskie i doradcze - powiedział  Robert Andrychowicz, Prezes Prospector Grupa Konsultingowa Sp. z o.o.

Każdy z uczestników spotkania otrzymał certyfikat ukończenia szkolenia NOWA POLISA UBEZPIECZENIA NALEŻNOŚCI - TRADELINER.

Kontkt dla mediów:

Anna A. Guzik