Technologie » Telekomunikacja

Comarch organizuje kolejną edycję Warsztatów BSS/OSS 2010 w Niemczech, Austrii, Szwajcarii i Belgii

W wyniku zainteresowania, jakim cieszyły się zeszłoroczne Warsztaty BSS/OSS w krajach niemieckojęzycznych, Comarch ponownie organizuje cykl warsztatów dla operatorów telekomunikacyjnych w Niemczech, Austrii i Szwajcarii. Po raz pierwszy warsztaty odbędą się także w Belgii.

Jest to już kolejna z rzędu edycja tego rodzaju wydarzenia, odbywająca się w ramach szerszego cyklu warsztatów telekomunikacyjnych, jakie Comarch z powodzeniem organizował już w wielu krajach europejskich, w tym nie tylko w Niemczech, Austrii i Szwajcarii, ale także w Grecji, Polsce i Szwecji.

Poprzez swój regionalny warsztaty takie pozwalają skupić się na problemach klientów na konkretnym rynku.

Dodatkowo organizacja warsztatów w kilku miastach powoduje, że klienci są w stanie skorzystać z wiedzy przekazywanej przez ekspertów Comarch bez konieczności podróżowania do odległych lokalizacji.

Gdzie i kiedy
20.09.2010    Monachium
28.09.2010    Düsseldorf
29.09.2010    Bonn
05.10.2010    Zurich
07.10.2010    Wiedeń
12.10.2010    Bruksela
* Organizator zastrzega sobie prawo do zmiany daty, wszystkie takie zmiany zostaną z uprzedzeniem zapowiedziane na stronie www warsztatów.

Warsztaty Comarch BSS/OSS 2010 stanowią unikalną platformę wymiany doświadczeń z przedstawicielami Comarch i innych operatorów. Podczas tego wydarzenia istniejący i potencjalni klienci Comarch będą mogli w kameralnej atmosferze dyskutować na aktualnie ważne tematy związane z branżą telekomunikacyjną i wymienić poglądy z ekspertami Comarch. Podczas warsztatów operatorzy telekomunikacyjni zapoznają się z nowymi technologiami i rozwiązaniami jakie pojawiły się w ciągu ostatniego roku i dowiedzą się, jak mogą one pomóc usprawnić strategiczne obszary biznesowe.

Tegoroczna agenda koncentrować się będzie wokół następujących tematów:

• Aktualne mapy rozwoju produktów linii BSS i OSS
  • Autentyczne studia przypadku, bazujące na wdrożeniach Comarch u operatorów europejskich
  • Usługi M2M jako nowe źródło przychodów
  • Zarządzanie jakością usług czyli SQM i koncentracja na potrzebach klienta
  • Rozwój i zarządzanie siecią LTE oraz jej konfiguracją
  • Zarządzanie usługami w chmurze (Cloud Services) i ich rozliczanie

Warsztaty w krajach niemieckojęzycznych odbędą się w lokalnym języku, natomiast podczas warsztatów w Brukseli prezentacje prowadzone będą w języku angielskim.

Zaproszenie do wygłaszania prezentacji
Są już Państwo klientem Comarch i chcieliby podzielić się obserwacjami dotyczącymi wdrożenia produktów OSS lub BSS w państwa firmie w formie prezentacji studium przypadku? Serdecznie zapraszamy do skontaktowania się z państwa opiekunem w dziale sprzedaży Comarch. Ostateczny termin składania propozycji tematów prezentacji upływa 20 sierpnia 2010.

Dlaczego warto wziąć udział?
Warsztaty mają za zadanie zaprezentowanie jak mogą Państwo poradzić sobie z wyzwaniami biznesowymi w branży telekomunikacyjnej dzięki współpracy z Comarch.

pawel.kozyra@comarch.pl